Posne vlaške palačinke

64
- Advertisement -

Posne vlaške palačinke

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne vlaške palačinke:

  • 1200 g brašna,
  • 4 dl mlake vode,
  • 40 g kvasca,
  • prstohvat soli,
  • 50 g tofu sira (čvršćeg),
  • 50 ml biljnog mleka (sojino, bademovo, pirinčano),
  • 20 ml ulja,
  • 1 dl kisele vode,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašika prehrambenog kvasca (opciono, za dodatni ukus).

Posne vlaške palačinke se pripremaju na sledeći način:

  1. Izmrviti kvasac i razmutiti ga sa 100 ml mlake vode. Dodati prstohvat soli.
  2. Sipati kvasac u posudu u kojoj se nalazi 1 kg brašna, umuti smesu varjačom i dodati ostatak vode.
  3. Umesiti testo. Pokriti testo krpom i sačekati da nadođe.
  4. Tofu izgnječiti viljuškom, dodati so i prehrambeni kvasac (ako koristite).
  5. Dodati biljno mleko, kiselu vodu, ulje i sve dobro promešati.
  6. Kada je testo naraslo, posuti radnu površinu brašnom, testo izbaciti na brašno i ponovo blago umesiti.
  7. Podeliti testo na manje jufke.
  8. Svaku jufku oklagijom rastanjiti na tanku kori četvrtastog oblika.
  9. Na svaku koru staviti tri kašike posnog fila i preklopiti sa svih strana.
  10. U tiganju zagrejati ulje, i spuštati jedno po jedno nafilovano testo.
  11. Pržiti obe strane u dubokom ulju dok ne porumene.
  12. Kada su gotovi, izvaditi ih i staviti na papirni ubrus da upije višak ulja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne vlaške palačinke
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -