- Advertisement -
Sastojci za posne vlaške palačinke:
- 1200 g brašna,
- 4 dl mlake vode,
- 40 g kvasca,
- prstohvat soli,
- 50 g tofu sira (čvršćeg),
- 50 ml biljnog mleka (sojino, bademovo, pirinčano),
- 20 ml ulja,
- 1 dl kisele vode,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašika prehrambenog kvasca (opciono, za dodatni ukus).
Posne vlaške palačinke se pripremaju na sledeći način:
- Izmrviti kvasac i razmutiti ga sa 100 ml mlake vode. Dodati prstohvat soli.
- Sipati kvasac u posudu u kojoj se nalazi 1 kg brašna, umuti smesu varjačom i dodati ostatak vode.
- Umesiti testo. Pokriti testo krpom i sačekati da nadođe.
- Tofu izgnječiti viljuškom, dodati so i prehrambeni kvasac (ako koristite).
- Dodati biljno mleko, kiselu vodu, ulje i sve dobro promešati.
- Kada je testo naraslo, posuti radnu površinu brašnom, testo izbaciti na brašno i ponovo blago umesiti.
- Podeliti testo na manje jufke.
- Svaku jufku oklagijom rastanjiti na tanku kori četvrtastog oblika.
- Na svaku koru staviti tri kašike posnog fila i preklopiti sa svih strana.
- U tiganju zagrejati ulje, i spuštati jedno po jedno nafilovano testo.
- Pržiti obe strane u dubokom ulju dok ne porumene.
- Kada su gotovi, izvaditi ih i staviti na papirni ubrus da upije višak ulja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne vlaške palačinke
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -