Posne pljeskavice sa tikvicama i krompirom

8159
- Advertisement -

Posne pljeskavice sa tikvicama i krompirom

Advertisements

Sastojci za posne pljeskavice sa tikvicama i krompirom:

  • 1kg tikvica,
  • 500g krompira,
  • veza svežeg peršuna,
  • biber i so,
  • suvi vlašac,
  • 2 čena belog luka,
  • 100g brašna,
  • ulje za prženje.

Posne pljeskavice sa tikvicama i krompirom se pripremaju na sledeći način:

  1. Tikvice oljuštite i operite, narendajte ih krupnije, posolite i stavite u cediljku da puste višak vode.
  2. Krompir skuvajte u ljusci.
  3. Oljuštite ga i izrendajte na krupno rende.
  4. U veću posudu stavite tikvice, krompir, vezu svežeg seckanog peršuna, so, biber i izgnječen beli luk, pa sve dobro umesite rukama.
  5. Oblikujte pljeskavice, pa ih blago uvaljajte u brašno i pržite na zagrejanom ulju.
  6. Ovo jelo možete pripremati i na vodi, ukoliko umesto prženja na ulju pljeskavice pečete u rerni.
  7. Servirajte uz sezonsku salatu i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pljeskavice sa tikvicama i krompirom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -