- Advertisement -
Sastojci za posne pljeskavice sa tikvicama i krompirom:
- 1kg tikvica,
- 500g krompira,
- veza svežeg peršuna,
- biber i so,
- suvi vlašac,
- 2 čena belog luka,
- 100g brašna,
- ulje za prženje.
Posne pljeskavice sa tikvicama i krompirom se pripremaju na sledeći način:
- Tikvice oljuštite i operite, narendajte ih krupnije, posolite i stavite u cediljku da puste višak vode.
- Krompir skuvajte u ljusci.
- Oljuštite ga i izrendajte na krupno rende.
- U veću posudu stavite tikvice, krompir, vezu svežeg seckanog peršuna, so, biber i izgnječen beli luk, pa sve dobro umesite rukama.
- Oblikujte pljeskavice, pa ih blago uvaljajte u brašno i pržite na zagrejanom ulju.
- Ovo jelo možete pripremati i na vodi, ukoliko umesto prženja na ulju pljeskavice pečete u rerni.
- Servirajte uz sezonsku salatu i poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posne pljeskavice sa tikvicama i krompirom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -