- Advertisement -
Sastojci za posne ćevape od tofua i povrća:
- 400g tofua,
- 1 šolja sitno iseckanog crnog luka,
- 1 šolja sitno iseckane šargarepe,
- 2 čena belog luka,
- 1 šolja prezli od integralnog hleba,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 kašike soja sosa,
- 1 kašičica dimljene paprike,
- so i biber po ukusu,
- kuvani integralni pirinač za posluživanje.
Posni ćevapi od tofua i povrća se pripremaju na sledeći način:
- U velikoj posudi pomešajte izgnječeni tofu, crni luk, šargarepu, beli luk, prezle, maslinovo ulje, soja sos, dimljenu papriku, so i biber.
- Mesite smesu dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
- Formirajte smesu u obliku ćevapa.
- Ugrejte tiganj ili roštilj.
- Pecite ćevape dok ne dobiju zlatno smeđu boju sa svake strane, oko 4-5 minuta po strani.
- Poslužite tople uz kuvani integralni pirinač.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni ćevapi od tofua i povrća
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -