Posni ćevapi od tofua i povrća

217
- Advertisement -

Posni ćevapi od tofua i povrća

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne ćevape od tofua i povrća:

  • 400g tofua,
  • 1 šolja sitno iseckanog crnog luka,
  • 1 šolja sitno iseckane šargarepe,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šolja prezli od integralnog hleba,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 2 kašike soja sosa,
  • 1 kašičica dimljene paprike,
  • so i biber po ukusu,
  • kuvani integralni pirinač za posluživanje.

Posni ćevapi od tofua i povrća se pripremaju na sledeći način:

  1. U velikoj posudi pomešajte izgnječeni tofu, crni luk, šargarepu, beli luk, prezle, maslinovo ulje, soja sos, dimljenu papriku, so i biber.
  2. Mesite smesu dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
  3. Formirajte smesu u obliku ćevapa.
  4. Ugrejte tiganj ili roštilj.
  5. Pecite ćevape dok ne dobiju zlatno smeđu boju sa svake strane, oko 4-5 minuta po strani.
  6. Poslužite tople uz kuvani integralni pirinač.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni ćevapi od tofua i povrća
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -