Najukusnije posne kiflice se pripremaju na sledeći način:
U 500 ml tople vode rastvoriti kocku kvasca sa 1 kašikom šećera.
Prosejano brašno sipati u vanglu, dodati 2 kašike šećera, 1 kašiku soli, vodu sa kvascem i 100 ml ulja.
Umesiti lagano, uz eventualno dodavanje još malo brašna, da testo bude glatko, mekano i da se ne lepi. Sve se radi odmah, ni kvasac ni testo ne ostavljate da raste.
U zavisnosti od toga koju veličinu kiflica želite, delite testo na veće ili manje loptice.
Razvući oklagijom u oblik elipse, naneti fil po želji (džem, marmeladu, orahe, ajvar…) ili ostaviti prazne i rukama lagano urolati kiflicu.
Ukoliko pravite slanu varijantu ovih kiflica, možete svaku pre ubacivanja u rernu premazati rastopljenim posnim margarinom pa posuti kimom ili susamom.
Sastojci za posne rafaelo kuglice:
4-5 krompira srednje veličine,
2 kesice vanilin šećera,
250 g šećera u prahu,
250 g kokosovog brašna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više