Najukusnije posne kiflice se pripremaju na sledeći način:
U 500 ml tople vode rastvoriti kocku kvasca sa 1 kašikom šećera.
Prosejano brašno sipati u vanglu, dodati 2 kašike šećera, 1 kašiku soli, vodu sa kvascem i 100 ml ulja.
Umesiti lagano, uz eventualno dodavanje još malo brašna, da testo bude glatko, mekano i da se ne lepi. Sve se radi odmah, ni kvasac ni testo ne ostavljate da raste.
U zavisnosti od toga koju veličinu kiflica želite, delite testo na veće ili manje loptice.
Razvući oklagijom u oblik elipse, naneti fil po želji (džem, marmeladu, orahe, ajvar…) ili ostaviti prazne i rukama lagano urolati kiflicu.
Ukoliko pravite slanu varijantu ovih kiflica, možete svaku pre ubacivanja u rernu premazati rastopljenim posnim margarinom pa posuti kimom ili susamom.
Sastojci za posne palačinke sa slatkim filom od jabuka:200g belog brašna,100g ječmenog brašna,2 kašike mlevenog lana,1dl vrele vode,½ kašičice soli,½ kašičice praška za pecivo,5 kašika ulja,voda (oko 5 dl, a možda i više).Za fil:2 jabuke isečenje na listića,150g suvih šljiva,200g oraha,1dl soka od pomorandže (ceđen),4 kašike ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više