Ovaj divan postan kolač sa orasima poslala nam je Marica Mara Todorović. Izgleda fenomenalno, a mislimo da je bar dva puta ukusniji! Kada ga budete pravili, slikajte nam kako je kolač vama ispao i pošaljite utiske. Prijatno!
4 supene kašike džema (od šljiva, kajsije ili mešanog voća – marmelade),
8 supenih kašika mlevenih oraha,
1 kafena kašičica sode bikarbone,
1 kesica praška za pecivo.
Sastojci za premaz:
4 supene kašike džema (od šljiva, kajsije ili mešanog voća – marmelade),
4 supenih kašika mlevenih oraha.
Postan kolač sa orasima se priprema na sledeći način:
Brašno, šećer, prašak za pecivo, mlevene orahe i sodu bikarbonu sipati u činiju i promešati. Zatim sipati vodu i lagano mešati. Voditi računa da se ne stvaraju grudvice.
U dobro izmešanu smesu dodati džem (izvadite ga ranije iz frižidera kako bi omekšao), sve sjediniti i ostaviti da odstoji dok se rerna zagreje na 200°C.
Kada se rerna zagreje, temperaturu smanjiti na 180 stepeni. Pleh dimenzija 30×20 ili 40×30 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smesu pa ubaciti u rernu da se kolač ispeče.
Kolač je dovoljno peći pola sata, ali svakako proverite čačkalicom da li je pečen.
Kada je kolač pečen, izvadite ga iz rerne i dok je još vreo, premažite ga džemom pa pospite mlevenim orasima.
Kada se ohladi, isecite ga na kocke. Kolač je spreman za posluženje.
Pogledajte kako se prave svi posni kolači na našem sajtu.
Posne tikvice sa pirinčem se pripremaju na sledeći način:
Tikvice za punjenje se oljušte, izdube kašikom, operu i ostave da se ocede.
Oljušti se dosta crnog luka, sitno isecka i stavi u tavu, sa maslinovim uljem, da se malo izdinsta.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više