Posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama

1464
- Advertisement -

Posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama

Sastojci za posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama:

  • zelje,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 1 mladi beli luk,
  • 2 šargarepe,
  • sojine ljuspice,
  • pirinač,
  • so,
  • biber,
  • vegeta,
  • povrtna kocka za supu,
  • aleva paprika,
  • ulje,
  • posna pavlaka neutralna.

Posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama se pripremaju na sledeći način:

  1. Izdinstati dve manje glavice luka, jedan struk mladog belog luka, dve manje šargarepe (izrendati), kad se to malo izdinsta dodati sojine ljuspice (koje su predhodno odstojale u vrućoj vodi da nabubre pola sata).
  2. Dodati pirinač prethodno obaren, začine, biber, povrtna kocka za supu, aleva paprika, ako treba i vegete. Mora malo jače da se začini.
  3. Staviti zelje u vruću vodu (ne u ključalu), savijati sarmice i redjati u šerpu. Preliti ih uljem i vodom da ogreznu i dodati bilju neutralnu pavlaku.
  4. Peći u zagrejanoj rerni 30 min (zavisi od rerne).
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)
- Advertisement -