Sastojci za posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama:
zelje,
2 glavice crnog luka,
1 mladi beli luk,
2 šargarepe,
sojine ljuspice,
pirinač,
so,
biber,
vegeta,
povrtna kocka za supu,
aleva paprika,
ulje,
posna pavlaka neutralna.
Posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama se pripremaju na sledeći način:
Izdinstati dve manje glavice luka, jedan struk mladog belog luka, dve manje šargarepe (izrendati), kad se to malo izdinsta dodati sojine ljuspice (koje su predhodno odstojale u vrućoj vodi da nabubre pola sata).
Dodati pirinač prethodno obaren, začine, biber, povrtna kocka za supu, aleva paprika, ako treba i vegete. Mora malo jače da se začini.
Staviti zelje u vruću vodu (ne u ključalu), savijati sarmice i redjati u šerpu. Preliti ih uljem i vodom da ogreznu i dodati bilju neutralnu pavlaku.
Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom:
4 fileta brancina,
1 beli deo struka praziluka,
2 zelena limuna,
2 pomorandže,
2 struka mladog luka,
60 g posnog margarina,
100 ml riblje čorbe,
1 kašičica iseckanog vlašca,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više