- Advertisement -
Sastojci za posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama:
- zelje,
- 2 glavice crnog luka,
- 1 mladi beli luk,
- 2 šargarepe,
- sojine ljuspice,
- pirinač,
- so,
- biber,
- vegeta,
- povrtna kocka za supu,
- aleva paprika,
- ulje,
- posna pavlaka neutralna.
Posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama se pripremaju na sledeći način:
- Izdinstati dve manje glavice luka, jedan struk mladog belog luka, dve manje šargarepe (izrendati), kad se to malo izdinsta dodati sojine ljuspice (koje su predhodno odstojale u vrućoj vodi da nabubre pola sata).
- Dodati pirinač prethodno obaren, začine, biber, povrtna kocka za supu, aleva paprika, ako treba i vegete. Mora malo jače da se začini.
- Staviti zelje u vruću vodu (ne u ključalu), savijati sarmice i redjati u šerpu. Preliti ih uljem i vodom da ogreznu i dodati bilju neutralnu pavlaku.
- Peći u zagrejanoj rerni 30 min (zavisi od rerne).
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 9 Review(s)
Posne sarmice od zelja sa sojinim ljuspicama
Suzana Babić
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -