Posne tofu rolnice sa povrćem

29
- Advertisement -

Posne tofu rolnice sa povrćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne tofu rolnice sa povrćem:

  • 200 g tofu sira,
  • 1 šargarepa,
  • 1 tikvica,
  • 1 crvena paprika,
  • 2 šolje prokuvane i ohlađene kinoe,
  • 2 kašike sojinog sosa,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 kašičica svežeg đumbira,
  • 1 kašičica belog luka u prahu,
  • so i biber po ukusu,
  • listovi riže za umotavanje.

Sastojci za umak:

  • 3 kašike sojinog sosa,
  • 1 kašika susamovog ulja,
  • 1 kašika soka od limete,
  • 1 kašika javorovog sirupa ili agava sirupa,
  • 1 kašičica svežeg đumbira.

Posne tofu rolnice sa povrćem se pripremaju na sledeći način:

  1. Pomešajte tofu, rendanu šargarepu, rendanu tikvicu, iseckanu crvenu papriku, prokuvanu kinou, sojin sos, maslinovo ulje, rendani đumbir, beli luk u prahu, so i biber u velikoj posudi.
  2. Umutite sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.
  3. Umutite sos tako što ćete sjediniti sojin sos, susamovo ulje, sok od limete, javorov sirup (ili agava sirup) i rendani đumbir.
  4. Stavite list riže u posudu sa toplom vodom da omekša, a zatim ga stavite na ravnu površinu.
  5. Na sredinu svakog lista riže stavite smesu od tofua i povrća.
  6. Umotajte rolnice tako što ćete saviti strane prema unutra, a zatim rolnicu uviti sa donje strane prema gore.
  7. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smesu.
  8. Poslužite rolnice sa pripremljenim sosom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne tofu rolnice sa povrćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -