- Advertisement -
Sastojci za posne tofu rolnice sa povrćem:
- 200 g tofu sira,
- 1 šargarepa,
- 1 tikvica,
- 1 crvena paprika,
- 2 šolje prokuvane i ohlađene kinoe,
- 2 kašike sojinog sosa,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašičica svežeg đumbira,
- 1 kašičica belog luka u prahu,
- so i biber po ukusu,
- listovi riže za umotavanje.
Sastojci za umak:
- 3 kašike sojinog sosa,
- 1 kašika susamovog ulja,
- 1 kašika soka od limete,
- 1 kašika javorovog sirupa ili agava sirupa,
- 1 kašičica svežeg đumbira.
Posne tofu rolnice sa povrćem se pripremaju na sledeći način:
- Pomešajte tofu, rendanu šargarepu, rendanu tikvicu, iseckanu crvenu papriku, prokuvanu kinou, sojin sos, maslinovo ulje, rendani đumbir, beli luk u prahu, so i biber u velikoj posudi.
- Umutite sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.
- Umutite sos tako što ćete sjediniti sojin sos, susamovo ulje, sok od limete, javorov sirup (ili agava sirup) i rendani đumbir.
- Stavite list riže u posudu sa toplom vodom da omekša, a zatim ga stavite na ravnu površinu.
- Na sredinu svakog lista riže stavite smesu od tofua i povrća.
- Umotajte rolnice tako što ćete saviti strane prema unutra, a zatim rolnicu uviti sa donje strane prema gore.
- Ponovite postupak dok ne potrošite svu smesu.
- Poslužite rolnice sa pripremljenim sosom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne tofu rolnice sa povrćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -