100g pšeničnog belog brašna + još malo za valjanje,
1 prašak za pecivo,
so i biber po ukusu,
1 kašičica aleve paprike,
ulje za pohovanje.
Pohovani fileti ribe u pivskom testu se pripremaju na sledeći način:
Smrznute filete ribe odmrznuti uobičajeno, pa svaki komad iseći na manje parčiće.
Svaki isečeni filet ribe prosušiti ubrusom (utapkati), kako bi se višak tečnosti uklonila, da brašno ne bi bilo gnjecavo kada se budu valjali.
Sjediniti obe vrste brašna, dodati prašak za pecivo, alevu papriku, so i biber po ukusu, a zatim sipati crno pivo.
Umutiti mikserom ili žicom za mućenje, kako bi se dobila masa malo gušća nego za palačinke.
Zagrejati u šerpici ili fritezi ulje.
Svaki komad ribe prvo uvaljati u brašno, a zatim u pripremljenu masu za pohovanje, pa staviti na vrelo ulje i pržiti dok lepo ne porumeni sa svih strana.
Prženu ribu ređati na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće.
Sastojci za posni pečeni paradajz sa belim lukom:
6 velikih paradajza,
4 čena belog luka, sitno seckana,
3 kašike maslinovog ulja,
1 kašičica suvog origana,
so i biber po ukusu,
svež bosiljak za dekoraciju (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više