Pohovani fileti ribe u pivskom testu

2637
- Advertisement -

Pohovani fileti ribe u pivskom testu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za pohovane filete ribe u pivskom testu:

  • 400ml crnog piva,
  • 1kg smrznutih fileta ribe – po želji,
  • 100g kukuruznog žutog brašna,
  • 100g pšeničnog belog brašna + još malo za valjanje,
  • 1 prašak za pecivo,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašičica aleve paprike,
  • ulje za pohovanje.

Pohovani fileti ribe u pivskom testu se pripremaju na sledeći način:

  • Smrznute filete ribe odmrznuti uobičajeno, pa svaki komad iseći na manje parčiće.
  • Svaki isečeni filet ribe prosušiti ubrusom (utapkati), kako bi se višak tečnosti uklonila, da brašno ne bi bilo gnjecavo kada se  budu valjali.
  • Sjediniti obe vrste brašna, dodati prašak za pecivo, alevu papriku, so i biber po ukusu, a zatim sipati crno pivo.
  • Umutiti mikserom ili žicom za mućenje, kako bi se dobila masa malo gušća nego za palačinke.
  • Zagrejati u šerpici ili fritezi ulje.
  • Svaki komad ribe prvo uvaljati u brašno, a zatim u pripremljenu masu za pohovanje, pa staviti na vrelo ulje i pržiti dok lepo ne porumeni sa svih strana.
  • Prženu ribu ređati na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće.
  • Ribu poslužiti uz prilog po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pohovani fileti ribe u pivskom testu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -