- Advertisement -
Sastojci za pohovane filete ribe u pivskom testu:
- 400ml crnog piva,
- 1kg smrznutih fileta ribe – po želji,
- 100g kukuruznog žutog brašna,
- 100g pšeničnog belog brašna + još malo za valjanje,
- 1 prašak za pecivo,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašičica aleve paprike,
- ulje za pohovanje.
Pohovani fileti ribe u pivskom testu se pripremaju na sledeći način:
- Smrznute filete ribe odmrznuti uobičajeno, pa svaki komad iseći na manje parčiće.
- Svaki isečeni filet ribe prosušiti ubrusom (utapkati), kako bi se višak tečnosti uklonila, da brašno ne bi bilo gnjecavo kada se budu valjali.
- Sjediniti obe vrste brašna, dodati prašak za pecivo, alevu papriku, so i biber po ukusu, a zatim sipati crno pivo.
- Umutiti mikserom ili žicom za mućenje, kako bi se dobila masa malo gušća nego za palačinke.
- Zagrejati u šerpici ili fritezi ulje.
- Svaki komad ribe prvo uvaljati u brašno, a zatim u pripremljenu masu za pohovanje, pa staviti na vrelo ulje i pržiti dok lepo ne porumeni sa svih strana.
- Prženu ribu ređati na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće.
- Ribu poslužiti uz prilog po želji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pohovani fileti ribe u pivskom testu
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -