- Advertisement -
Sastojci za pastrmku sa šampinjonima:
- 4 pastrmke,
- 100 g margarina,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 250 g svežih na listiće iseckanih šampinjona,
- kašičica soka od limuna,
- 3 na kolute iseckane manje glavice crnog luka,
- kašika hlebnih mrvica (prezli),
- malo brašna,
- biber,
- so.
Pastrmka sa šampinjonima se priprema na sledeći način:
- Pastrmke očistiti i oprati.
- Spolja i iznutra natrljati ih solju i biberom, pa uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju i rastopljenom margarinu da dobiju zlatno žutu boju.
- U međuvremenu u drugom tiganju rastopiti drugu polovinu margarina pa prodinstati šampinjone i na kraju ih poprskati sokom od limuna.
- U vatrostalnu činiju prvo staviti dinstane šampinjone, preko njih poređati pastrmke, pa sve preliti uljem u kome su se pržile pastrmke i pečurke, sitnim prezlama i začinom po ukusu.
- Na kraju zapeći u rerni na 180 stepeni C.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pastrmka sa šampinjonima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -