Pastrmka sa šampinjonima se priprema na sledeći način:
Pastrmke očistiti i oprati.
Spolja i iznutra natrljati ih solju i biberom, pa uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju i rastopljenom margarinu da dobiju zlatno žutu boju.
U međuvremenu u drugom tiganju rastopiti drugu polovinu margarina pa prodinstati šampinjone i na kraju ih poprskati sokom od limuna.
U vatrostalnu činiju prvo staviti dinstane šampinjone, preko njih poređati pastrmke, pa sve preliti uljem u kome su se pržile pastrmke i pečurke, sitnim prezlama i začinom po ukusu.
Sastojci za posnu krempitu:
Za koru:
1 šolja brašna,
1 šolja sojinog jogurta,
1/4 šolje ulja,
1/2 šolje šećera,
1 kašičica praška za pecivo,
prstohvat soli.
Za krem:
2 šolje posnog mleka,
1/2 šolje šećera,
1/4 šolje kukuruznog skroba,
prstohvat soli,
1 kašičica vanilin šećera.
Za glazuru:
1/2 šolje šećera u prahu,
1-2 kašike soka od limuna,
seckani bademi ili orašasti plodovi za dekoraciju (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više