- Advertisement -
Sastojci za posnu pastrmku sa bademima:
- 4 komada pastrmke (fileti),
- 1 kašičica morske soli,
- biber (sveže mleveni),
- maslinovo ulje,
- limunova kora (rendana),
- limunov sok (od 2 limuna),
- 50g badema,
- 1 veza peršuna.
Posna pastrmka sa bademima se priprema na sledeći način:
- Filete pastrmke operite i dobro osušite papirnim ubrusom.
- Posolite morskom solju i pospite sveže mlevenim biberom.
- Peršun operite i iseckajte na sitno.
- Narendajte koru od 1 limuna.
- Iscedite sok od 2 limuna.
- Badem iseckajte.
- Zagrejte tiganj i dodajte samo malo maslinovog ulja.
- Prvo pecite stranu sa kožom (ukoliko je ostavljena), 4 – 5 minuta.
- Pažljivo okrenite i pecite još nekih 2-3 minuta.
- Ribu ostavite na zagrejanom tanjiru ili u blago ugrejanoj rerni (da se ne ohladi).
- Priprema sosa: u tiganj, preostalom ulju, dodati još malo maslinovog ulja, pa dodati seckane bademe.
- Dinstati oko 1 minut, dok bademi ne dobiju zlatnu boju.
- Skloniti sa izvora toplote, i odmah dodati iseckani peršun, sveže rendanu limunovu koru i sok od limuna.
- Dobro promešati da se sastojci sjedine.
- Ribu servirati na zagrejane tanjire i posuti sa toplim sosom.
- Kao prilog poslužiti krompir salatu ili blitvu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna pastrmka sa bademima
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -