Posna pastrmka sa bademima

212
- Advertisement -

Posna pastrmka sa bademima

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pastrmku sa bademima:

  • 4 komada pastrmke (fileti),
  • 1 kašičica morske soli,
  • biber (sveže mleveni),
  • maslinovo ulje,
  • limunova kora (rendana),
  • limunov sok (od 2 limuna),
  • 50g badema,
  • 1 veza peršuna.

Posna pastrmka sa bademima se priprema na sledeći način:

  1. Filete pastrmke operite i dobro osušite papirnim ubrusom.
  2. Posolite morskom solju i pospite sveže mlevenim biberom.
  3. Peršun operite i iseckajte na sitno.
  4. Narendajte koru od 1 limuna.
  5. Iscedite sok od 2 limuna.
  6. Badem iseckajte.
  7. Zagrejte tiganj i dodajte samo malo maslinovog ulja.
  8. Prvo pecite stranu sa kožom (ukoliko je ostavljena), 4 – 5 minuta.
  9. Pažljivo okrenite i pecite još nekih 2-3 minuta.
  10. Ribu ostavite na zagrejanom tanjiru ili u blago ugrejanoj rerni (da se ne ohladi).
  11. Priprema sosa: u tiganj, preostalom ulju, dodati još malo maslinovog ulja, pa dodati seckane bademe.
  12. Dinstati oko 1 minut, dok bademi ne dobiju zlatnu boju.
  13. Skloniti sa izvora toplote, i odmah dodati iseckani peršun, sveže rendanu limunovu koru i sok od limuna.
  14. Dobro promešati da se sastojci sjedine.
  15. Ribu servirati na zagrejane tanjire i posuti sa toplim sosom.
  16. Kao prilog poslužiti krompir salatu ili blitvu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pastrmka sa bademima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -