Posna štrudla sa čajem

3173
- Advertisement -

Posna štrudla sa čajem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu štrudlu sa čajem:

  • 500g brašna,
  • pola kockice svežeg kvasca,
  • 3 kašike šećera,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • pola kašičice soli,
  • 250ml toplog čaja od kamilice,
  • 150ml ulja,
  • nerendana kora limuna.

Za fil:

  • 2 x 200g mlevenog maka,
  • 2 x 3 pune kašike šećera,
  • 2 x 2 kašike pekmeza,
  • malo tople vode.

Posna štrudla sa čajem se priprema na sledeći način:

  1. Prvo skuvati čaj od kamilice, i ostaviti ga da se malo prohladi.
  2. U toplao čaj staviti po kašičicu šećera i brašna, promešati, pa u to izmrviti pola kockice kvasca.
  3. Ostaviti da se kvasac aktivira i zapeni.
  4. Za to vreme, izmeriti u činiji brašno, dodati mu šećer, vanilin šećer, so, rendanu koru limuna, ulje i razmućeni kvasac.
  5. Umestiti testi, a ako je potrebno dodati još mao brašna, ali ne previše, testo će biti fino meko i masno.
  6. Ostaviti ga sat vremena, u pokrivenoj činiji, na toplom mestu da naraste.
  7. Od ove količine testa dobijaju se 2 štrudle.
  8. Za svaku je potrebno po 200g mlevenog maka.
  9. U mak dodati 2 pune kašike pekmeza i šećer, pa postepeno dodavati kašiku po kašiku tople vode, da se dobije gusta smesa, kao pasta.
  10. Kad je testo naraslo podeliti ga na dva dela.
  11. Radnu površinu posuti brašnom, i razvući testo na oko pola centimetara debljine.
  12. Premazati ga nadevom, ali ostaviti oko 1cm slobodno na gornjem i donjem kraju.
  13. Saviti bočne krajeve ka unutra i lagano saviti u štrudlu.
  14. Staviti je u podmazan pleh i isti postupak ponoviti sa drugom štrudlom.
  15. Pokriti pleh čistom krpom i ostaviti štrudle da narastu još pola sata.
  16. Zatim ih poprskati toplom vodom i staviti da se peku na 180 stepeni sa ventilacijom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna štrudla sa čajem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -