- Advertisement -
Sastojci za posnu štrudlu sa makom ili orasima:
Za testo:
- 400 g brašna,
- 80 g margarina,
- 60 g šećera,
- 2,5 dl mlake pouljene vode,
- kora od limuna,
- 20 g kvasca,
- so.
Fil za štrudlu sa makom:
- 300 g maka,
- 2 dl mlake pouljene vode,
- 100 g suvog grožđa,
- 100 g šećera,
- 1 kesica vanilin šećera,
- kašičica cimeta,
- rum po želji,
- kora od limuna.
Fil za štrudlu sa orasima:
- 500 g oraha,
- 100 g šećera,
- 2 dl mlake pouljene vode,
- 80 g suvog grožđa,
- cimet,
- rum,
- šećer u prahu za posipanje.
Posna štrudla sa makom ili orasima se priprema na sledeći način:
- Kvasac preliti mlakom vodom, dodati malo šećera i brašna i čekati da ukisne.
- Brašno sipati u posudu.
- Dodati rastopljen margarin, struganu limunovu koru, šećer, malo soli i kvasac.
- Zamesiti mlakom vodom i ostaviti da stoji 50 minuta.
- Posle toga razviti testo debljine prsta, premazati margarinom, staviti fil, zaviti u rolnu, staviti u pleh i peći na srednjoj temperaturi oko 1 čas.
- Kada se štrudla prohladi, iseći i posuti šećerom u prahu.
Fil:
- Mak i orahe treba samleti, popariti, pomešati sa ostalim sastojcima i filovati.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Štrudla sa makom ili orasima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -