Posna štrudla sa makom ili orasima

Štrudla sa makom ili orasima

Advertisement

Sastojci za posnu štrudlu sa makom ili orasima:

Za testo:

  • 400 g brašna,
  • 80 g margarina,
  • 60 g šećera,
  • 2,5 dl mlake pouljene vode,
  • kora od limuna,
  • 20 g kvasca,
  • so.

Fil za štrudlu sa makom:

  • 300 g maka,
  • 2 dl mlake pouljene vode,
  • 100 g suvog grožđa,
  • 100 g šećera,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • kašičica cimeta,
  • rum po želji,
  • kora od limuna.

Fil za štrudlu sa orasima:

  • 500 g oraha,
  • 100 g šećera,
  • 2 dl mlake pouljene vode,
  • 80 g suvog grožđa,
  • cimet,
  • rum,
  • šećer u prahu za posipanje.

Posna štrudla sa makom ili orasima se priprema na sledeći način:

  1. Kvasac preliti mlakom vodom, dodati malo šećera i brašna i čekati da ukisne.
  2. Brašno sipati u posudu.
  3. Dodati rastopljen margarin, struganu limunovu koru, šećer, malo soli i kvasac.
  4. Zamesiti mlakom vodom i ostaviti da stoji 50 minuta.
  5. Posle toga razviti testo debljine prsta, premazati margarinom, staviti fil, zaviti u rolnu, staviti u pleh i peći na srednjoj temperaturi oko 1 čas.
  6. Kada se štrudla prohladi, iseći i posuti šećerom u prahu.

Fil:

  1. Mak i orahe treba samleti, popariti, pomešati sa ostalim sastojcima i filovati.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Štrudla sa makom ili orasima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 45 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares