Posne pihtije sa ribom

418
- Advertisement -

Posne pihtije sa ribom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pihtije sa ribom:

  • 200g posnog majoneza + za ukrašavanje,
  • 400g fileta ribe po želji,
  • 170g tunjevine iz konzerve,
  • 150g šargarepe,
  • 200g graška,
  • 200g kukuruza šećerca,
  • 2-3 grančice celera,
  • 2-3 grančice peršuna,
  • 150g mariniranih šampinjona,
  • so, mešavina začina, mleveni biber,
  • 1l hladne vode,
  • 40g agar-agara (posni želatin),
  • aleva paprika,
  • rukola,
  • crne masline.

Posne pihtije sa ribom se pripremaju na sledeći način:

  1. Filete ribe prosušiti ubrusom pa uviti u alu foliju, blago nauljenu i ispeći u rerni.
  2. Prohladiti.
  3. Šargarepu, grašak i šećerac skuvati uobičajeno, procediti i prohladiti.
  4. Lišće celera i peršuna sitno naseckati.
  5. Šampinjone iseći na listiće.
  6. Tunjevinu ocediti.
  7. U staklenu, dublju posudu rasporediti po dnu iskidane komadiće pečene ribe, a zatim po želji i povrće i na kraju staviti tunjevinu.
  8. Po želji posoliti i pobiberiti.
  9. Od date količine vode odvojiti tek toliko da se razmuti agar-agar, a ostatak staviti na vatru da provri, sa dodatkom mešavine začina po ukusu.
  10. Kuvati do vrenja pa skloniti sa vatre, umešati agar-agar i posni majonez.
  11. Pomoću miksera umutiti par sekundi, a zatim vratiti na vatru da proključa.
  12. Skloniti i naliti preko povrća.
  13. Ostaviti da se skroz ohladi i stegne.
  14. Prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru.
  15. Seći na željene kocke i ukrasiti posnim majonezom, rukolom i posuti alevom paprikom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pihtije sa ribom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -