- Advertisement -
Sastojci za posne pihtije sa ribom:
- 200g posnog majoneza + za ukrašavanje,
- 400g fileta ribe po želji,
- 170g tunjevine iz konzerve,
- 150g šargarepe,
- 200g graška,
- 200g kukuruza šećerca,
- 2-3 grančice celera,
- 2-3 grančice peršuna,
- 150g mariniranih šampinjona,
- so, mešavina začina, mleveni biber,
- 1l hladne vode,
- 40g agar-agara (posni želatin),
- aleva paprika,
- rukola,
- crne masline.
Posne pihtije sa ribom se pripremaju na sledeći način:
- Filete ribe prosušiti ubrusom pa uviti u alu foliju, blago nauljenu i ispeći u rerni.
- Prohladiti.
- Šargarepu, grašak i šećerac skuvati uobičajeno, procediti i prohladiti.
- Lišće celera i peršuna sitno naseckati.
- Šampinjone iseći na listiće.
- Tunjevinu ocediti.
- U staklenu, dublju posudu rasporediti po dnu iskidane komadiće pečene ribe, a zatim po želji i povrće i na kraju staviti tunjevinu.
- Po želji posoliti i pobiberiti.
- Od date količine vode odvojiti tek toliko da se razmuti agar-agar, a ostatak staviti na vatru da provri, sa dodatkom mešavine začina po ukusu.
- Kuvati do vrenja pa skloniti sa vatre, umešati agar-agar i posni majonez.
- Pomoću miksera umutiti par sekundi, a zatim vratiti na vatru da proključa.
- Skloniti i naliti preko povrća.
- Ostaviti da se skroz ohladi i stegne.
- Prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru.
- Seći na željene kocke i ukrasiti posnim majonezom, rukolom i posuti alevom paprikom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne pihtije sa ribom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -