200ml kisele vode – treba vam toliko vode da testo bude nelepljivo i meko.
Posni trouglići sa ajvarom se pripremaju na sledeći način:
Izdrobite kvasac pa ga stavite u toliko mlake vode pomešane sa medom koliko je potrebno damože da naraste.
Pomešajte brašno, so, prašak za pecivo pa dodajte sirće, ulje i kvasac. Izmešajte rukom blago pa počnite da dodajete vodu – treba da dobijete klasično kvasno testo, nelepljivo i meko.
Kada ga lepo umesite formirajte kuglu i pustite da raste na toplom mestu oko sat vremena.
Nakon tog vremena prebacite testo na radnu površinu posutu brašnom pa ga razvijte na debljinu oko 0,5 cm.
Isecite kvadrate i nafilujte svaki po jednom kašičicom ajvara.
Premazati svaki trouglić sa malo ulja.
Pospite trougliće semenkama pa pecite na 180 stepeni oko 25 minuta u plehu od rerne koji ste pokrili papirom za pečenje.
Sastojci za posni pečeni krompir sa kimom:
1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na četvrtine,
2 kašike maslinovog ulja,
1 kašika kima,
1 kašičica mlevene crvene paprike,
so i biber po ukusu,
svež peršun za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više