Posni trouglići sa ajvarom

8700
- Advertisement -

Posni trouglići sa ajvarom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne trougliće sa ajvarom:

  • 200g pšeničnog brašna,
  • 100g belog kukuruznog brašna,
  • 1/2 kockice kvasca – 20g,
  • 1 kašičica meda,
  • 2 kašičice soli,
  • 100ml maslinovog ulja,
  • 1/2 kesice praška za pecivo,
  • nekoliko kapi jabukovog sirćeta,
  • malo obične vode – za kvasac,
  • 200ml kisele vode – treba vam toliko vode da testo bude nelepljivo i meko.

Posni trouglići sa ajvarom se pripremaju na sledeći način:

  1. Izdrobite kvasac pa ga stavite u toliko mlake vode pomešane sa medom koliko je potrebno da može da naraste.
  2. Pomešajte brašno, so, prašak za pecivo pa dodajte sirće, ulje i kvasac. Izmešajte rukom blago pa počnite da dodajete vodu – treba da dobijete klasično kvasno testo, nelepljivo i meko.
  3. Kada ga lepo umesite formirajte kuglu i pustite da raste na toplom mestu oko sat vremena.
  4. Nakon tog vremena prebacite testo na radnu površinu posutu brašnom pa ga razvijte na debljinu oko 0,5 cm.
  5. Isecite kvadrate i nafilujte svaki po jednom kašičicom ajvara.
  6. Premazati svaki trouglić sa malo ulja.
  7. Pospite trougliće semenkama pa pecite na 180 stepeni oko 25 minuta  u plehu od rerne koji ste pokrili papirom za pečenje.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni trouglići sa ajvarom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 16 Review(s)
- Advertisement -