- Advertisement -
Sastojci za pečeni susam krompir:
- 1kg krompira,
- 1 kašika biljnog začina,
- 1 puna kašičica slatke aleve paprike,
- 1 ravna kašičica čilija (ili malo manje ako ne volite ljuto),
- 50ml maslinovog ulja,
- 50g susama,
- 70g posnog margarina.
Pečeni susam krompir se priprema na sledeći način:
- Krompir dobro oprati, oguliti i iseći na četvrtine.
- Staviti ga u šerpu, naliti vodom, posoliti i staviti da se kuva.
- Kada počne da ključa, neka se kuva samo 5 minuta i onda odliti vodu.
- U dubljoj činiji pomešati maslinovo ulje i začine – biljni začin, slatku mlevenu papriku i čili prah.
- U to dodati krompir, pažljivo promešati da se obloži sa svih strana pa ga preručiti u podmazanu vatrostalnu posudu.
- Posuti ga susamom i protresti kako bi se obložio sa svih strana i na kraju preko krompira rasporediti margarin iseckan na listiće.
- Pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, a pred kraj otkriti da se zapeče i dobije finu koricu.
- Najbolje je da vreme pečenja prilagodite svojoj rerni a ono će naravno, zavisiti i od veličine komada krompira.
- Dovoljno je probosti ga viljuškom i ukoliko je unutrašnjost meka a korica reš, pečen je.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pečeni susam krompir
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -