Pečeni susam krompir

1281
- Advertisement -

Pečeni susam krompir

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za pečeni susam krompir:

  • 1kg krompira,
  • 1 kašika biljnog začina,
  • 1 puna kašičica slatke aleve paprike,
  • 1 ravna kašičica čilija (ili malo manje ako ne volite ljuto),
  • 50ml maslinovog ulja,
  • 50g susama,
  • 70g posnog margarina.

Pečeni susam krompir se priprema na sledeći način:

  1. Krompir dobro oprati, oguliti i iseći na četvrtine.
  2. Staviti ga u šerpu, naliti vodom, posoliti i staviti da se kuva.
  3. Kada počne da ključa, neka se kuva samo 5 minuta i onda odliti vodu.
  4. U dubljoj činiji pomešati maslinovo ulje i začine – biljni začin, slatku mlevenu papriku i čili prah.
  5. U to dodati krompir, pažljivo promešati da se obloži sa svih strana pa ga preručiti u podmazanu vatrostalnu posudu.
  6. Posuti ga susamom i protresti kako bi se obložio sa svih strana i na kraju preko krompira rasporediti margarin iseckan na listiće.
  7. Pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, a pred kraj otkriti da se zapeče i dobije finu koricu.
  8. Najbolje je da vreme pečenja prilagodite svojoj rerni a ono će naravno, zavisiti i od veličine komada krompira.
  9. Dovoljno je probosti ga viljuškom i ukoliko je unutrašnjost meka a korica reš, pečen je.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pečeni susam krompir
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -