Posni pilav sa suvim voćem

465
- Advertisement -

Posni pilav sa suvim voćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pilav sa suvim voćem:

  • 1 šolja basmati pirinča,
  • 2 šolje povrćnog bujona ili vode,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1/2 šolje suvih šljiva,
  • 1/2 šolje suvih brusnica,
  • 1/4 šolje suvih kajsija,
  • 1/4 šolje suvih smokvi,
  • 1/4 šolje naseckanih badema,
  • 1/2 kašičice kurkume,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za garnituru (opciono).

Posni pilav sa suvim voćem se priprema na sledeći način:

  1. Operite basmati pirinač pod hladnom vodom dok voda ne postane bistra. Ocedite.
  2. U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni i beli luk i propržite dok luk ne omekša i postane staklast.
  3. Dodajte pirinač u šerpu i pržite ga zajedno sa lukom nekoliko minuta dok pirinač ne postane blago proziran.
  4. Ulijte povrćni bujon ili vodu u šerpu. Dodajte kurkumu, so i biber po ukusu. Promešajte.
  5. Pustite da smeša proključa, smanjite temperaturu, pokrijte šerpu i kuvajte na laganoj vatri dok pirinač ne upije tečnost i bude skuvan.
  6. U međuvremenu, u maloj posudi, pokrijte suvo voće toplom vodom i ostavite ga da odstoji oko 10 minuta, dok omekša.
  7. Kada je pirinač gotov, dodajte omekšalo suvo voće i naseckane bademe. Nežno promešajte.
  8. Pokrijte šerpu i ostavite je da odstoji nekoliko minuta kako bi se arome sjedinile.
  9. Poslužite posni pilav sa suvim voćem kao samostalan obrok ili kao prilog raznim jelima.
  10. Po želji, pospite svežim peršunom pre posluživanja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pilav sa suvim voćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -