Riba sa pireom od graška

215
- Advertisement -

Riba sa pireom od graška

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za ribu sa pireom od graška:

  • 800g fileta bele ribe,
  • 1 kašika slačice,
  • morska so,
  • biber,
  • maslinovo ulje,

Za pire:

  • 500g graška.
  • 3 kašike margarina,
  • 1 glavica luka,
  • 1 čen belog luka,
  • 1 kocka za supu,
  • morska so,
  • biber,
  • mirođija.

Riba sa pireom od graška se priprema na sledeći način:

  1. Zrna slaćice istucati u avanu ili samleti.
  2. Luk sitno naseći, a beli luk protisnuti.
  3. Mirožiju sitno naseckati.
  4. Riblje filete posuti usitnjenom slačicom, pobiberiti i ostaviti 2 sata na hladnom.
  5. Uskladiti vreme pečenja ribe i pripreme pirea.
  6. Rernu zagrejati na 200°C.
  7. Mariniranu ribu posoliti, položiti na pleh obložen papirom za pečenje, poprskati uljem i peći 15-20 minuta u zagrejanoj rerni.
  8. Za pire  na zagrejanom margarinu pržiti luk da zastakli, dodati beli luk i kada zamiriše umešati grašak, kocku, naliti vodom da ogrezne i na umerenoj vatri kuvati da grašak omekša.
  9. Voditi računa da ostane dovoljno tečnosti, da bi pire imao zadovoljavajuću teksturu.
  10. Odvojiti 4 kašike graška a ostatak usitniti štapnim mikserom.
  11. Pečene filete poslužiti na podlozi od pirea, posuti zrnima kuvanog graška i seckanom mirođijom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Riba sa pireom od graška
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -