Riba sa pireom od graška se priprema na sledeći način:
Zrna slaćice istucati u avanu ili samleti.
Luk sitno naseći, a beli luk protisnuti.
Mirožiju sitno naseckati.
Riblje filete posuti usitnjenom slačicom, pobiberiti i ostaviti 2 sata na hladnom.
Uskladiti vreme pečenja ribe i pripreme pirea.
Rernu zagrejati na 200°C.
Mariniranu ribu posoliti, položiti na pleh obložen papirom za pečenje, poprskati uljem i peći 15-20 minuta u zagrejanoj rerni.
Za pire na zagrejanom margarinu pržiti luk da zastakli, dodati beli luk i kada zamiriše umešati grašak, kocku, naliti vodom da ogrezne i na umerenoj vatri kuvati da grašak omekša.
Voditi računa da ostane dovoljno tečnosti, da bi pire imao zadovoljavajuću teksturu.
Odvojiti 4 kašike graška a ostatak usitniti štapnim mikserom.
Pečene filete poslužiti na podlozi od pirea, posuti zrnima kuvanog graška i seckanom mirođijom.
Sastojci za gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama: 200g šampinjona, 300g pečenih crvenih paprika, 50g sojinih šnicli, 1/2 praziluka, 250ml soka od paradajza, 1 šaka maslina, so, biber, origano, ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više