- Advertisement -
Sastojci za ribu sa pireom od graška:
- 800g fileta bele ribe,
- 1 kašika slačice,
- morska so,
- biber,
- maslinovo ulje,
Za pire:
- 500g graška.
- 3 kašike margarina,
- 1 glavica luka,
- 1 čen belog luka,
- 1 kocka za supu,
- morska so,
- biber,
- mirođija.
Riba sa pireom od graška se priprema na sledeći način:
- Zrna slaćice istucati u avanu ili samleti.
- Luk sitno naseći, a beli luk protisnuti.
- Mirožiju sitno naseckati.
- Riblje filete posuti usitnjenom slačicom, pobiberiti i ostaviti 2 sata na hladnom.
- Uskladiti vreme pečenja ribe i pripreme pirea.
- Rernu zagrejati na 200°C.
- Mariniranu ribu posoliti, položiti na pleh obložen papirom za pečenje, poprskati uljem i peći 15-20 minuta u zagrejanoj rerni.
- Za pire na zagrejanom margarinu pržiti luk da zastakli, dodati beli luk i kada zamiriše umešati grašak, kocku, naliti vodom da ogrezne i na umerenoj vatri kuvati da grašak omekša.
- Voditi računa da ostane dovoljno tečnosti, da bi pire imao zadovoljavajuću teksturu.
- Odvojiti 4 kašike graška a ostatak usitniti štapnim mikserom.
- Pečene filete poslužiti na podlozi od pirea, posuti zrnima kuvanog graška i seckanom mirođijom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Riba sa pireom od graška
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -