Posna pita sa blitvom se priprema na sledeći način:
Blitvu operite i isecite stabiljku. List isecite na sitnije delve, stavite u veću činiju,posolite i dobro promešajte.
Mladi luk sitno isecite. Dodajte blitvi, mladi luk i maslinovo ulje, pa sve dobro promešajte. Ostavite sastojke sa strane, dok pripremate testo.
Prosejte brasno, pa dodajte so. Postepeno sipajte toplu vodu i umesite glatko testo. Podelite ga na dva dela.
Stavite jufke-loptice na pobrašnjen tanjir i pokrijte ih. Ostavite 30 minuta, na toplom.
Nakon 30 minuta, uključite rernu da se greje na 200 C.
Na pobrašnjenu radnu površinu stavite jednu jufku-lopticu i rastanjite je u krug, pomoću oklagije, na debljinu od 2mm.
Prebacite je, pomoću oklagije, na papir za pečenje.
Stavite ravnomerno nadev od blitve preko testa.
Drugu jufku isto istanjite, pa stavite preko nadeva.
Ivice stavite ispod testa ili uvijte krajeve.
Viljuškom izbockajte površinu testa (pite).
Pecite na 200 C, oko 30-35 minuta.
Pred kraj pečenja napravite premaz.
Sitno iseckajtej jedan (veći) ili dva (manja) čena belog luka. U činiju sipajte maslinovo ulje i dodajte iseckani beli luk. Dobro promešajte. Premažite vruću pitu sa ovim namazom i ostavite da se ohladi (možete je pokrijti folijom ili krpom).
Kada se posna pita sa blitvom ohladi isecite je na željeni oblik.
Sastojci za postan rolat od krompira i ribe:
1 kg krompira,
100 g margarina,
200 g obarene i od kostiju očišćene ribe,
200 g spanaća,
200 g šargarepe,
kašičica margarina,
so,
biber,
2 čena belog luka.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više