Posna pita sa blitvom

3886
- Advertisement -

Posna pita sa blitvom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pitu sa blitvom:

Za testo:

  • 300g (mekog) brasna (+brasno da se umesi testo),
  • 200ml tople vode,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 kašike maslinovog ulja.

Za nadev:

  • 2 veze blitve (oko 250g),
  • so,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 2 mlada luka (oko 60g).

Za premazivanje pite:

  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1-2 čena belog luka.

Posna pita sa blitvom se priprema na sledeći način:

  1. Blitvu operite i isecite stabiljku. List isecite na sitnije delve, stavite u veću činiju,posolite i dobro promešajte.
  2. Mladi luk sitno isecite. Dodajte blitvi, mladi luk i maslinovo ulje, pa sve dobro promešajte. Ostavite sastojke sa strane, dok pripremate testo.
  3. Prosejte brasno, pa dodajte so. Postepeno sipajte toplu vodu i umesite glatko testo. Podelite ga na dva dela.
  4. Stavite jufke-loptice na pobrašnjen tanjir i pokrijte ih. Ostavite 30 minuta, na toplom.
  5. Nakon 30 minuta, uključite rernu da se greje na 200 C.
  6. Na pobrašnjenu radnu površinu stavite jednu jufku-lopticu i rastanjite je u krug, pomoću oklagije, na debljinu od 2mm.
  7. Prebacite je, pomoću oklagije, na papir za pečenje.
  8. Stavite ravnomerno nadev od blitve preko testa.
  9. Drugu jufku isto istanjite, pa stavite preko nadeva.
  10. Ivice stavite ispod testa ili uvijte krajeve.
  11. Viljuškom izbockajte površinu testa (pite).
  12. Pecite na 200 C, oko 30-35 minuta.
  13. Pred kraj pečenja napravite premaz.
  14. Sitno iseckajtej jedan (veći) ili dva (manja) čena belog luka. U činiju sipajte maslinovo ulje i dodajte iseckani beli luk. Dobro promešajte. Premažite vruću pitu sa ovim namazom i ostavite da se ohladi (možete je pokrijti folijom ili krpom).
  15. Kada se posna pita sa blitvom ohladi isecite je na željeni oblik.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita sa blitvom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -