- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu sa blitvom:
Za testo:
- 300g (mekog) brasna (+brasno da se umesi testo),
- 200ml tople vode,
- 1 kašičica soli,
- 2 kašike maslinovog ulja.
Za nadev:
- 2 veze blitve (oko 250g),
- so,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 mlada luka (oko 60g).
Za premazivanje pite:
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1-2 čena belog luka.
Posna pita sa blitvom se priprema na sledeći način:
- Blitvu operite i isecite stabiljku. List isecite na sitnije delve, stavite u veću činiju,posolite i dobro promešajte.
- Mladi luk sitno isecite. Dodajte blitvi, mladi luk i maslinovo ulje, pa sve dobro promešajte. Ostavite sastojke sa strane, dok pripremate testo.
- Prosejte brasno, pa dodajte so. Postepeno sipajte toplu vodu i umesite glatko testo. Podelite ga na dva dela.
- Stavite jufke-loptice na pobrašnjen tanjir i pokrijte ih. Ostavite 30 minuta, na toplom.
- Nakon 30 minuta, uključite rernu da se greje na 200 C.
- Na pobrašnjenu radnu površinu stavite jednu jufku-lopticu i rastanjite je u krug, pomoću oklagije, na debljinu od 2mm.
- Prebacite je, pomoću oklagije, na papir za pečenje.
- Stavite ravnomerno nadev od blitve preko testa.
- Drugu jufku isto istanjite, pa stavite preko nadeva.
- Ivice stavite ispod testa ili uvijte krajeve.
- Viljuškom izbockajte površinu testa (pite).
- Pecite na 200 C, oko 30-35 minuta.
- Pred kraj pečenja napravite premaz.
- Sitno iseckajtej jedan (veći) ili dva (manja) čena belog luka. U činiju sipajte maslinovo ulje i dodajte iseckani beli luk. Dobro promešajte. Premažite vruću pitu sa ovim namazom i ostavite da se ohladi (možete je pokrijti folijom ili krpom).
- Kada se posna pita sa blitvom ohladi isecite je na željeni oblik.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 4 Review(s)
Posna pita sa blitvom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -