- Advertisement -
Sastojci za posne kocke od palente sa gljivama:
- 2 šolje povrtnog bujona,
- ½ šolje instant palente,
- 1 kašika margarina,
- 1 kašičica soli,
- 2 veće glavice crvenog luka,
- 1 kašika blazamičnog octa,
- 1 kašika smeđeg šećera,
- 2 kašike maslinovog ulja.
Za gljive:
- 400 g gljiva, očišćenih i naseckanih,
- 1 kašičica svežih listova majčine dušice,
- 3 kašike crnog vina,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 čen belog luka,
- so, biber.
Posne kocke od palente sa gljivama se pripremaju na sledeći način:
- Prvo napravite palentu i to tako da u šerpu sipate bujon, margarin, stavite na šporet da zavri pa dodajete palentu i mešate žicom za mućenje ili varjačom da se ne stvore grudvice.
- Kuvajte onoliko koliko piše u uputstvu za pripremu.
- Kad je palenta gotova sipajte je u četvrtastu tepsiju koju ste malo nauljili, poravnajte površinu i ostavite da se hladi.
- Dok se palenta hladi pripremite nadev.
- Da biste napravili karamelizovani crveni luk na većoj tavi zagrejte maslinovo ulje, smanjite temperaturu pa dodajte narezan crveni luk.
- Dinstajte 10 mnuta pre nego dodate sirće i šećer pa dinstajte još deset minuta i ostavite sa strane.
- Za gljive, u tavu sipajte ulje, dodajte gljive, začinite solju i biberom i ostavite da se dinstaju 10 minuta pa dodajte jedan čen belog luka, sitno naseckan.
- Dinstajte još dva minuta, sipajte vino, dodajte začine i ostavite da se krčka 10 minuta dok vino ne ispari.
- Hladnu palentu isecite na kocke veličine zalogaja, svaki uvaljajte u brašno pa pecite u zagrejanoj tavi na malo ulja 2-3 minuta.
- Na svaki kockicu prvo stavljajte luk, zatim gljive poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne kocke od palente sa gljivama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -