Posne kocke od palente sa gljivama se pripremaju na sledeći način:
Prvo napravite palentu i to tako da u šerpu sipate bujon, margarin, stavite na šporet da zavri pa dodajete palentu i mešate žicom za mućenje ili varjačom da se ne stvore grudvice.
Kuvajte onoliko koliko piše u uputstvu za pripremu.
Kad je palenta gotova sipajte je u četvrtastu tepsiju koju ste malo nauljili, poravnajte površinu i ostavite da se hladi.
Dok se palenta hladi pripremite nadev.
Da biste napravili karamelizovani crveni luk na većoj tavi zagrejte maslinovo ulje, smanjite temperaturu pa dodajte narezan crveni luk.
Dinstajte 10 mnuta pre nego dodate sirće i šećer pa dinstajte još deset minuta i ostavite sa strane.
Za gljive, u tavu sipajte ulje, dodajte gljive, začinite solju i biberom i ostavite da se dinstaju 10 minuta pa dodajte jedan čen belog luka, sitno naseckan.
Dinstajte još dva minuta, sipajte vino, dodajte začine i ostavite da se krčka 10 minuta dok vino ne ispari.
Hladnu palentu isecite na kocke veličine zalogaja, svaki uvaljajte u brašno pa pecite u zagrejanoj tavi na malo ulja 2-3 minuta.
Na svaki kockicu prvo stavljajte luk, zatim gljive poslužite.
Sastojci za posne štanglice od lešnika i smokvi:
250 g šećera,
250 g samlevenih lešnika,
100 g suvog grožđa,
100 g sitno iseckanih smokvi ili urmi,
sok od pola limuna,
250 g južnog voća (ananas, banane, urma),
slatko (od šljiva ili grožđa).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više