- Advertisement -
Sastojci za posnog šarana sa suvim šljivama:
- 1,5kg šarana,
- 2 manje glavice crnog luka,
- 1 šolja pirinča,
- 20 suvih šljiva bez koštica,
- 5dl belog vina,
- seckano peršunovo lišće,
- ulje,
- biber,
- so.
Posni šaran sa suvim šljivama se priprema na sledeći način:
- Ribu očistite, operite, odsecite joj glavu i rep (ostavite za čorbu) i isecite na šnicle.
- Pošto ih posolite, ostavite ih da se ocede, a dotle iseckajte crni luk pa ga pržite na ulju dok ne postane staklast.
- Sada dodajte opran pirinač, pržite pet minuta neprestano mešajući, pa dodajte tri šolje supe od kocke.
- Kad provri, blago posolite, pobiberite, dodajte peršun i suve šljive koje ste držali pola sata u toploj vodi.
- Sve izmešajte, pa preručite u dublju tepsiju, a odozgo poređajte šnicle šarana.
- Ribu još malo posolite i pobiberite pa stavite u zagrejanu rernu i pecite na 250 stepeni dok lepo ne porumeni.
- Tada isključite rernu, ali tepsiju još nemojte da vadite desetak minuta (pazite da šnicle ne pregore!).
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni šaran sa suvim šljivama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -