- Advertisement -
Sastojci za posne škampe u tiganju:
- 1kg škampa,
- 5-6 čenova belog luka,
- soja sos,
- 1 limun,
- svež peršun,
- 100g sušenog peršuna,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- malo posnog margarina.
Posni škampi u tiganju se pripremaju na sledeći način:
- Škampe očistite, uklonite glave, ali ostavite oklope.
- Zagrejte margarin.
- Dodajte sitno iseckane čenove belog luka.
- Dodajte škampe.
- Posipajte maslinovo ulje i pažljivo mešajte, dok škampi ne promene boju.
- Na kraju dobro prelijte soja sos.
- Iscedite sok od pola limuna i prelijte škampe.
- Pre serviranja dodajte komadiće limuna i sitno iseckan svež peršun.
- Poslužite odmah i konzumirajte tople.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni škampi u tiganju
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -