Posni škampi u tiganju

1260
- Advertisement -

Posni škampi u tiganju

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne škampe u tiganju:

  • 1kg škampa,
  • 5-6 čenova belog luka,
  • soja sos,
  • 1 limun,
  • svež peršun,
  • 100g sušenog peršuna,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • malo posnog margarina.

Posni škampi u tiganju se pripremaju na sledeći način:

  1. Škampe očistite, uklonite glave, ali ostavite oklope.
  2. Zagrejte margarin.
  3. Dodajte sitno iseckane čenove belog luka.
  4. Dodajte škampe.
  5. Posipajte maslinovo ulje i pažljivo mešajte, dok škampi ne promene boju.
  6. Na kraju dobro prelijte soja sos.
  7. Iscedite sok od pola limuna i prelijte škampe.
  8. Pre serviranja dodajte komadiće limuna i sitno iseckan svež peršun.
  9. Poslužite odmah i konzumirajte tople.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni škampi u tiganju
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -