- Advertisement -
Sastojci za posne tofu ćuftice:
- 1 pakovanje natural tofu sira,
- 1 pakovanje dimljenog tofu sira,
- 1 kašičica soli,
- 1 manja šargarepa, sitno izrendana,
- komadić od oko 30g celera, sitno izrendanog,
- 2 čena belog luka, potisnuta,
- seckanog lista peršuna,
- 2 kašike gustina.
Za preliv:
- 100ml soka od ananasa,
- 1 kašika agava nektara,
- 2 kašike jabukovog sirćeta,
- 1/3 kašičice mlevene kajenske paprike,
- 4-5 kašika bbq sosa (ili domaćeg kečapa),
- prstohvat soli,
- 2 kašike gustina.
Posne tofu ćuftice se pripremaju na sledeći način:
- Tofu sir izgnječiti na sitno ili ga kratko proraditi u secku.
- Pomešati sa ostalim sastojcima i oblikovati kuglice.
- Možete ih peći u tiganju ili u rerni, ove kuglice svakako budu mekane.
- Za preliv gustin otopiti u malo vode.
- Sok od ananasa pomešati sa ostalim sastojcima i staviti da se greje.
- Pred ključanje, dodati otopljeni gustin.
- Mešati na tihoj vatri nekoliko minuta.
- Kada sos bude gotov preliti ga preko prohlađenih ćuftica.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne tofu ćuftice
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -