Posne tofu ćuftice

808
- Advertisement -

Posne tofu ćuftice

Advertisements

Sastojci za posne tofu ćuftice:

  • 1 pakovanje natural tofu sira,
  • 1 pakovanje dimljenog tofu sira,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 manja šargarepa, sitno izrendana,
  • komadić od oko 30g celera, sitno izrendanog,
  • 2 čena belog luka, potisnuta,
  • seckanog lista peršuna,
  • 2 kašike gustina.

Za preliv:

  • 100ml soka od ananasa,
  • 1 kašika agava nektara,
  • 2 kašike jabukovog sirćeta,
  • 1/3 kašičice mlevene kajenske paprike,
  • 4-5 kašika bbq sosa (ili domaćeg kečapa),
  • prstohvat soli,
  • 2 kašike gustina.

Posne tofu ćuftice se pripremaju na sledeći način:

  1. Tofu sir izgnječiti na sitno ili ga kratko proraditi u secku.
  2. Pomešati sa ostalim sastojcima i oblikovati kuglice.
  3. Možete ih peći u tiganju ili u rerni, ove kuglice svakako budu mekane.
  4. Za preliv gustin otopiti u malo vode.
  5. Sok od ananasa pomešati sa ostalim sastojcima i staviti da se greje.
  6. Pred ključanje, dodati otopljeni gustin.
  7. Mešati na tihoj vatri nekoliko minuta.
  8. Kada sos bude gotov preliti ga preko prohlađenih ćuftica.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne tofu ćuftice
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -