- Advertisement -
Sastojci za posni grašak sa artičokama:
- 1/2kg graška,
- 4 artičoke,
- 1 glavica belog luka,
- 1 kašičica brašna,
- 1dl ulja,
- so,
- limun,
- peršun.
Posni grašak sa artičokama se priprema na sledeći način:
- Artičoke oprati i očistiti, podseći im vrhove listića i na dnu malo zaseći.
- Kuvati ih u vodi koju ste blago zakiselili sokom od limuna.
- Sitno naseckati beli luk i peršun, pa pržiti zajedno sa graškom na ulju, povremeno dolivajući po malo vode.
- Posle pola sata, u grašak dodati obarene artičoke i kuvati još pola sata.
- Napraviti zapršku, preliti preko povrća i doliti još malo vode.
- Posoliti i poslužiti toplo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni grašak sa artičokama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -