Posno povrće u paradajz sosu

193
- Advertisement -

Posno povrće u paradajz sosu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno povrće u paradajz sosu:

  • 2 šolje iseckanog svežeg povrća po izboru (šargarepa, paprika, tikvice, patlidžan, brokoli, grašak, paradajz),
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 konzerva paradajz pelata,
  • 1 kašičica suvog biljnog začina (origano, majčina dušica, bosiljak),
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za garnituru (opciono).

Posno povrće u paradajz sosu se priprema na sledeći način:

  1. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
  2. Dodajte crni i beli luk u tiganj i dinstajte dok ne postanu staklasti.
  3. Dodajte iseckano povrće u tiganj i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju, ali i dalje ostanu hrskavi.
  4. Dodajte paradajz pelat u tiganj, pažljivo ga izgnječite i promešajte sa povrćem.
  5. Dodajte suvi biljni začin, so i biber po ukusu. Pustite da se sve zajedno proprži još nekoliko minuta.
  6. Smanjite temperaturu i ostavite da se krčka na laganoj vatri oko 15-20 minuta, dok povrće ne bude mekano, a sos dobije konzistenciju po vašem ukusu.
  7. Poslužite toplo, garnirano svežim peršunom ako želite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno povrće u paradajz sosu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -