- Advertisement -
Sastojci za posno povrće u paradajz sosu:
- 2 šolje iseckanog svežeg povrća po izboru (šargarepa, paprika, tikvice, patlidžan, brokoli, grašak, paradajz),
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 konzerva paradajz pelata,
- 1 kašičica suvog biljnog začina (origano, majčina dušica, bosiljak),
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za garnituru (opciono).
Posno povrće u paradajz sosu se priprema na sledeći način:
- U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
- Dodajte crni i beli luk u tiganj i dinstajte dok ne postanu staklasti.
- Dodajte iseckano povrće u tiganj i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju, ali i dalje ostanu hrskavi.
- Dodajte paradajz pelat u tiganj, pažljivo ga izgnječite i promešajte sa povrćem.
- Dodajte suvi biljni začin, so i biber po ukusu. Pustite da se sve zajedno proprži još nekoliko minuta.
- Smanjite temperaturu i ostavite da se krčka na laganoj vatri oko 15-20 minuta, dok povrće ne bude mekano, a sos dobije konzistenciju po vašem ukusu.
- Poslužite toplo, garnirano svežim peršunom ako želite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posno povrće u paradajz sosu
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -