Ručak Svetog Pantelejmona

Ručak Svetog Pantelejmona

Advertisement

Sastojci za ručak Svetog Pantelejmona:

  • 3 dimljene skuše,
  • 6 crvenih babura,
  • 250 g pasulja,
  • 4 glavice crnog luka,
  • 2 češnja belog luka,
  • 2 lista lovora,
  • 2 kašike crvene tucane paprike,
  • ulje,
  • so,
  • biber.

Ručak Svetog Pantelejmona se priprema na sledeći način:

  1. Očišćene ribe sečemo na parčad, a babure prelijemo vrelom vodom.
  2. U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo seckani luk.
  3. Posolimo i promešamo.
  4. Kada omekša, dodamo prethodno skuvan pasulj, crvenu tucanu papriku, lovorov list i seckani beli luk.
  5. Dodamo ulje, posolimo i pobiberimo.
  6. Filom iz tiganja punimo babure, zatvorimo prethodno odstranjenim poklopcima i ređamo red babura, red ribe.
  7. Na kraju dodamo i preostale dve punjene babure.
  8. Sadržinu prelijemo zagrejanim uljem.
  9. Dodamo 5-6 kašika vode, poklopimo i pečemo 1h na 250 stepeni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Ručak Svetog Pantelejmona
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 5 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares