- Advertisement -
Sastojci za ručak Svetog Pantelejmona:
- 3 dimljene skuše,
- 6 crvenih babura,
- 250 g pasulja,
- 4 glavice crnog luka,
- 2 češnja belog luka,
- 2 lista lovora,
- 2 kašike crvene tucane paprike,
- ulje,
- so,
- biber.
Ručak Svetog Pantelejmona se priprema na sledeći način:
- Očišćene ribe sečemo na parčad, a babure prelijemo vrelom vodom.
- U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo seckani luk.
- Posolimo i promešamo.
- Kada omekša, dodamo prethodno skuvan pasulj, crvenu tucanu papriku, lovorov list i seckani beli luk.
- Dodamo ulje, posolimo i pobiberimo.
- Filom iz tiganja punimo babure, zatvorimo prethodno odstranjenim poklopcima i ređamo red babura, red ribe.
- Na kraju dodamo i preostale dve punjene babure.
- Sadržinu prelijemo zagrejanim uljem.
- Dodamo 5-6 kašika vode, poklopimo i pečemo 1h na 250 stepeni.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Ručak Svetog Pantelejmona
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -