- Advertisement -
Sastojci za riblje pečenje u vinu:
- 300 g šarana,
- 300 g somovine,
- 300 g kečige,
- šolja ulja,
- šolja i po belog vina,
- ljuta papričica,
- biber,
- lovorov list,
- peršunov list,
- so.
Riblje pečenje u vinu se priprema na sledeći način:
- Očišćenu i opranu ribu isecite na komade, pa je propržite na manjem delu ulja.
- Stavite u pogodnu posudu (vatrostalnu ili zemljanu).
- Nalijte ulje, vino i malu količinu vruće vode.
- Dodajte so, biber, lovorov list, seckani peršunov list i naseckanu ljutu papričicu.
- Poklopite posudu folijompa stavite u umereno zagrejanu pećnicu te pecite pola sata.
- Skinite foliju pa produžite sa pečenjem sve dok riba ne porumeni.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Riblje pečenje u vinu
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -