Riblje pečenje u vinu

Riblje pečenje u vinu

Advertisement

Sastojci za riblje pečenje u vinu:

  • 300 g šarana,
  • 300 g somovine,
  • 300 g kečige,
  • šolja ulja,
  • šolja i po belog vina,
  • ljuta papričica,
  • biber,
  • lovorov list,
  • peršunov list,
  • so.

Riblje pečenje u vinu se priprema na sledeći način:

  1. Očišćenu i opranu ribu isecite na komade, pa je propržite na manjem delu ulja.
  2. Stavite u pogodnu posudu (vatrostalnu ili zemljanu).
  3. Nalijte ulje, vino i malu količinu vruće vode.
  4. Dodajte so, biber, lovorov list, seckani peršunov list i naseckanu ljutu papričicu.
  5. Poklopite posudu folijompa stavite u umereno zagrejanu pećnicu te pecite pola sata.
  6. Skinite foliju pa produžite sa pečenjem sve dok riba ne porumeni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Riblje pečenje u vinu
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 3 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares