- Advertisement -
Sastojci za posni prebranac od leblebija sa šaranom:
- 300g kuvanih leblebija (slanutak),
- 3 glavice crnog luka isečene na rebarca,
- 3 šargarepe,
- 2 paprike,
- 200g celera,
- 1 koren paškanata,
- 3 čena belog luka,
- 500g dimljenog šarana,
- 5dl pasiranog paradajza,
- 2dl povrtne supe,
- so,
- biber,
- slatka začinska paprika.
Posni prebranac od leblebija sa šaranom se priprema na sledeći način:
- Dimljenog šarana obariti u klučaloj vodi par minuta.
- Izrendati šargarepu i celer.
- Luk propržiti u tiganju na malo ulja da omekša, pa mu dodati rendano korenasto povrće i sitno seckanu papriku, naliti sa malo vode pa dinstati oko 5 min.
- Začiniti solju i biberom pa dodati sitno seckani beli luk.
- Nakon toga naliti supom i pasiranim paradajzom i sve presuti u vatrostalnu posudu u koju smo stavili kuvane leblebije.
- Dobro promešati i preko svega rasporediti komade dimljenog šarana.
- Prekriti alu folijom ili poklopiti pa staviti u rernu zagrejanu na 200°C na 30 min, nakon toga otklopiti i zapeći otkriveno još oko 40 min.
- Služiti toplo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni prebranac od leblebija sa šaranom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -