Posni prebranac od leblebija sa šaranom

498
- Advertisement -

Posni prebranac od leblebija sa šaranom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni prebranac od leblebija sa šaranom:

  • 300g kuvanih leblebija (slanutak),
  • 3 glavice crnog luka isečene na rebarca,
  • 3 šargarepe,
  • 2 paprike,
  • 200g celera,
  • 1 koren paškanata,
  • 3 čena belog luka,
  • 500g dimljenog šarana,
  • 5dl pasiranog paradajza,
  • 2dl povrtne supe,
  • so,
  • biber,
  • slatka začinska paprika.

Posni prebranac od leblebija sa šaranom se priprema na sledeći način:

  1. Dimljenog šarana obariti u klučaloj vodi par minuta.
  2. Izrendati šargarepu i celer.
  3. Luk propržiti u tiganju na malo ulja da omekša, pa mu dodati rendano korenasto povrće i  sitno seckanu papriku, naliti sa malo vode pa dinstati oko 5 min.
  4. Začiniti solju i biberom pa dodati sitno seckani beli luk.
  5. Nakon toga naliti supom i pasiranim paradajzom i sve presuti u vatrostalnu posudu u koju smo stavili kuvane leblebije.
  6. Dobro promešati i preko svega rasporediti komade dimljenog šarana.
  7. Prekriti alu folijom ili poklopiti pa staviti u rernu zagrejanu na 200°C na 30 min, nakon toga otklopiti i zapeći otkriveno još oko 40 min.
  8. Služiti toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni prebranac od leblebija sa šaranom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -