- Advertisement -
Sastojci za posni gulaš sa lisičarkama:
- 800g lisičarki,
- 3 crna luka,
- 3 čena belog luka,
- 1/2 veze peršuna,
- 500ml belog vina,
- 100ml pavlake za kuvanje (posna),
- 1/2 kašičice majorana,
- 1/2 kašičice bosiljka,
- 1/2 kašičice timijan,
- 1 kašičica slatke crvene paprike.
Posni gulaš sa lisičarkama se priprema na sledeći način:
- Pečurke lepo operite i isecite.
- U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša sipajte belo vino, posolite, pobiberite i dodajte mleveni beli luk.
- Promešajte i dodajte pečurke i seckani peršun.
- Sipajte i malo vode, tek da pečurke budu pokrivene.
- Poklopite i kuvajte nekih 10 minuta.
- Zatim dodajte ostale začine i promešajte.
- Kad krene da ključa sipajte i pavlaku za kuvanje.
- Promešajte i kuvajte još par minuta (2-3).
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni gulaš sa lisičarkama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -