Posni gulaš sa lisičarkama

1263
- Advertisement -

Posni gulaš sa lisičarkama

Advertisements

Sastojci za posni gulaš sa lisičarkama:

  • 800g lisičarki,
  • 3 crna luka,
  • 3 čena belog luka,
  • 1/2 veze peršuna,
  • 500ml belog vina,
  • 100ml pavlake za kuvanje (posna),
  • 1/2 kašičice majorana,
  • 1/2 kašičice bosiljka,
  • 1/2 kašičice timijan,
  • 1 kašičica slatke crvene paprike.

Posni gulaš sa lisičarkama se priprema na sledeći način:

  1. Pečurke lepo operite i isecite.
  2. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša sipajte belo vino, posolite, pobiberite i dodajte mleveni beli luk.
  3. Promešajte i dodajte pečurke i seckani peršun.
  4. Sipajte i malo vode, tek da pečurke budu pokrivene.
  5. Poklopite i kuvajte nekih 10 minuta.
  6. Zatim dodajte ostale začine i promešajte.
  7. Kad krene da ključa sipajte i pavlaku za kuvanje.
  8. Promešajte i kuvajte još par minuta (2-3).
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni gulaš sa lisičarkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -