- Advertisement -
Sastojci za posni losos u citrusnom sosu:
- 4 fileta lososa,
- sok od 1 limuna,
- soja sos,
- prstohvat bibera.
Za sos od citrusa:
- sok od 2 limuna,
- sok od 1 narandže,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka,
- sveže seckani peršun za dekoraciju,
- so i biber po ukusu.
Posni losos u citrusnom sosu se priprema na sledeći način:
- Filete lososa marinirajte u soku od limuna, soja sosu i bibera najmanje 30 minuta.
- U maloj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
- Dodajte iseckani beli luk i dinstajte ga dok ne postane staklast.
- Dodajte sok od limuna i sok od narandže.
- Pustite da sos lagano proključa, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte dok se sos ne redukuje i ne zgusne.
- Filete lososa pecite na srednje jakoj vatri sa malo maslinovog ulja dok ne postanu zlatno smeđi s obe strane.
- Složite pečeni losos na tanjir i prelijte ga pripremljenim sosom od citrusa.
- Pospite sveže seckanim peršunom i poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni losos u citrusnom sosu
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -