Posni losos u citrusnom sosu

591
- Advertisement -

Posni losos u citrusnom sosu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni losos u citrusnom sosu:

  • 4 fileta lososa,
  • sok od 1 limuna,
  • soja sos,
  • prstohvat bibera.

Za sos od citrusa:

  • sok od 2 limuna,
  • sok od 1 narandže,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 2 čena belog luka,
  • sveže seckani peršun za dekoraciju,
  • so i biber po ukusu.

Posni losos u citrusnom sosu se priprema na sledeći način:

  1. Filete lososa marinirajte u soku od limuna, soja sosu i bibera najmanje 30 minuta.
  2. U maloj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
  3. Dodajte iseckani beli luk i dinstajte ga dok ne postane staklast.
  4. Dodajte sok od limuna i sok od narandže.
  5. Pustite da sos lagano proključa, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte dok se sos ne redukuje i ne zgusne.
  6. Filete lososa pecite na srednje jakoj vatri sa malo maslinovog ulja dok ne postanu zlatno smeđi s obe strane.
  7. Složite pečeni losos na tanjir i prelijte ga pripremljenim sosom od citrusa.
  8. Pospite sveže seckanim peršunom i poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni losos u citrusnom sosu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -