Posni umak od pečuraka i belog vina

Umak od pečuraka i belog vina

Advertisement

Sastojci za posni umak od pečuraka i belog vina:

  • 1/2 kg šampinjona,
  • šolja slatkog belog vina,
  • veza peršuna,
  • glavica crnog luka,
  • kašika ulja,
  • 2 kašike brašna,
  • šoljica vode,
  • 1/2 kašičice karija,
  • so.

Posni umak od pečuraka i belog vina se priprema na sledeći način:

  1. Šampinjone očistiti, oprati i iseći na tanke listiće.
  2. Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, pa dodati iseckan peršun i pečurke.
  3. Masu dinstati uz lagano dodavanje belog vina.
  4. Pri kraju dinstanja pečurke posuti brašnom pomešanim sa karijem, promešati i dosuti sasvim malo mlake vode, posoliti po ukusu i skloniti sa vatre.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni umak od pečuraka i belog vina
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 8 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares