- Advertisement -
Sastojci za posni umak od pečuraka i belog vina:
- 1/2 kg šampinjona,
- šolja slatkog belog vina,
- veza peršuna,
- glavica crnog luka,
- kašika ulja,
- 2 kašike brašna,
- šoljica vode,
- 1/2 kašičice karija,
- so.
Posni umak od pečuraka i belog vina se priprema na sledeći način:
- Šampinjone očistiti, oprati i iseći na tanke listiće.
- Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, pa dodati iseckan peršun i pečurke.
- Masu dinstati uz lagano dodavanje belog vina.
- Pri kraju dinstanja pečurke posuti brašnom pomešanim sa karijem, promešati i dosuti sasvim malo mlake vode, posoliti po ukusu i skloniti sa vatre.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 11 Review(s)
Posni umak od pečuraka i belog vina
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -