Punjeni šaran

punjeni saran recept

Advertisement

Sastojci za punjenog šarana:

  • 4 očišćena šarana srednje veličine,
  • 200 g pirinča,
  • 2 manje glavice luka,
  • veći koren celera sa listovima,
  • 100 ml belog vina,
  • 4 “čeri” paradajza za dekoraciju,
  • ulje,
  • so,
  • biber.

Punjeni šaran se priprema na sledeći način:

  1. Ribu operite, osušite, posolite, pobiberite, prelijte uljem, svaku uvijte u aluminijumsku foliju, položite u vatrostalnu činiju i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  2. Paketiće sa pečenom ribom izvadite iz rerne, pažljivo otvorite foliju, ribu prelijte vinom, vratite u rernu i pecite još 10 minuta.
  3. Pirinač skuvajte u slanoj vodi, ocedite i ostavite sa strane.
  4. Luk iseckajte, a celer oljuštite, izrendajte i zajedno ispržite na vrelom ulju, pa pomešajte sa kuvanim pirinčem, posolite, pobiberite i sve dobro promešajte.
  5. Paketiće sa pečenom ribom stavite na poslužavnik, utrobu svake ribe pažljivo napunite pripremljenom mešavinom, pospite iseckanim listovima celera, ukrasite “čeri” paradajzom i servirajte
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Punjeni šaran
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 1 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares