Ribu operite, osušite, posolite, pobiberite, prelijte uljem, svaku uvijte u aluminijumsku foliju, položite u vatrostalnu činiju i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Paketiće sa pečenom ribom izvadite iz rerne, pažljivo otvorite foliju, ribu prelijte vinom, vratite u rernu i pecite još 10 minuta.
Pirinač skuvajte u slanoj vodi, ocedite i ostavite sa strane.
Luk iseckajte, a celer oljuštite, izrendajte i zajedno ispržite na vrelom ulju, pa pomešajte sa kuvanim pirinčem, posolite, pobiberite i sve dobro promešajte.
Paketiće sa pečenom ribom stavite na poslužavnik, utrobu svake ribe pažljivo napunite pripremljenom mešavinom, pospite iseckanim listovima celera, ukrasite „čeri“ paradajzom i servirajte
Sastojci za posnu paštetu od povrća i senfa:300g crvenog krompira,100g šargarepe,50g paškanata,manja glavica crnog luka,50g blanširanog kikirikija,kašika senfa,dva mala čena belog luka,malo soli,začini po ukusu.