- Advertisement -
Sastojci za punjenog šarana:
- 4 očišćena šarana srednje veličine,
- 200 g pirinča,
- 2 manje glavice luka,
- veći koren celera sa listovima,
- 100 ml belog vina,
- 4 „čeri“ paradajza za dekoraciju,
- ulje,
- so,
- biber.
Punjeni šaran se priprema na sledeći način:
- Ribu operite, osušite, posolite, pobiberite, prelijte uljem, svaku uvijte u aluminijumsku foliju, položite u vatrostalnu činiju i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- Paketiće sa pečenom ribom izvadite iz rerne, pažljivo otvorite foliju, ribu prelijte vinom, vratite u rernu i pecite još 10 minuta.
- Pirinač skuvajte u slanoj vodi, ocedite i ostavite sa strane.
- Luk iseckajte, a celer oljuštite, izrendajte i zajedno ispržite na vrelom ulju, pa pomešajte sa kuvanim pirinčem, posolite, pobiberite i sve dobro promešajte.
- Paketiće sa pečenom ribom stavite na poslužavnik, utrobu svake ribe pažljivo napunite pripremljenom mešavinom, pospite iseckanim listovima celera, ukrasite „čeri“ paradajzom i servirajte
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Punjeni šaran
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -