Iseckati glavicu crnog luka, dodati so i ulje, pa na srednjoj vatri malo prodinstati, da zastakli, a onda naliti čašu vode i ostaviti da se još dodatno prodinsta i omekani.
Na luk dodati mešavinu povrća, naliti vode da prelije povrće i kuvati oko 30 minuta uz proveravanje količine vode.
Dodavati ukoliko je potrebno vrelu vodu, da se proces kuvanja ne prekida.
Kada je povrće skuvano sami regulišete količinu vode, zavisno da li volite gušće ili redje.
Posle regulisanja količine vode u jednoj maloj posudi umutite brašno sa 100ml vode, da nema grudvica, sklonite sa vatre lonac sa čorbom, istresite brašno i brzo mešajte.
Vratite na vatru da se kuva još 5 minuta, kako bi se brašno ukuvalo.
Na kraju možete da dosolite, dodate bibera ili začina po ukusu, peršuna ili mirođije.
Sastojci za voćnu salatu sa kesten pireom:
300 g jabuka,
jedna banana
2 kruške,
4-5 mandarina,
šećer,
500 g kesten pirea,
vanilin šećer,
limunov sok.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više