Brza posna čorba

1535
- Advertisement -

Brza posna čorba

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za brzu posnu čorbu:

  • 1 glavica crnog luka,
  • 100ml ulja,
  • 1 kašika suvog začina, so i biber,
  • 1 kg mešanog povrća,
  • 1 kašika brašna.

Brza posna čorba se priprema na sledeći način:

  1. Iseckati glavicu crnog luka, dodati so i ulje, pa na srednjoj vatri malo prodinstati, da zastakli, a onda naliti čašu vode i ostaviti da se još dodatno prodinsta i omekani.
  2. Na luk dodati mešavinu povrća, naliti vode da prelije povrće i kuvati oko 30 minuta uz proveravanje količine vode.
  3. Dodavati ukoliko je potrebno vrelu vodu, da se proces kuvanja ne prekida.
  4. Kada je povrće skuvano sami regulišete količinu vode, zavisno da li volite gušće ili redje.
  5. Posle regulisanja količine vode u jednoj maloj posudi umutite brašno sa 100ml vode, da nema grudvica, sklonite sa vatre lonac sa čorbom, istresite brašno i brzo mešajte.
  6. Vratite na vatru da se kuva još 5 minuta, kako bi se brašno ukuvalo.
  7. Na kraju možete da dosolite, dodate bibera ili začina po ukusu, peršuna ili mirođije.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Brza posna čorba
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -