Posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama

97
- Advertisement -

Posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama:

Za knedle:

  • 2 šolje krompira,
  • 2 šolje posnog brašna,
  • 1/2 šolje griza,
  • prstohvat soli,
  • 2 kašike maslinovog ulja.

Za punjenje:

  • 1 šolja kiselog kupusa,
  • 1 šolja posnih suvih šljiva.

Za posni sos:

  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 šargarepe,
  • 1 lovorov list,
  • so i biber po ukusu,
  • 2 kašike paradajz pirea,
  • 1/2 šolje posnog kiselog mleka ili jogurta,
  • 2 kašike posnog margarina ili maslinovog ulja.

Posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama se pripremaju na sledeći način:

  1. U velikoj posudi, kombinujte kuvani i gnječeni krompir sa posnim brašnom, grizom, solju i maslinovim uljem. Mesite dok ne dobijete glatko testo.
  2. Podelite testo na manje delove i oblikujte male lopte.
  3. Pomešajte seckani kiseli kupus sa seckanim suvim šljivama.
  4. Na srednje jakoj vatri, propržite crni luk i šargarepe u posnom margarinu ili maslinovom ulju dok ne omekšaju.
  5. Dodajte lovorov list, so, biber, paradajz pire i posno kiselo mleko. Kuvajte nekoliko minuta dok se sve dobro sjedini.
  6. U svaku lopticu testa napravite udubljenje i stavite malo punjenja (kiselog kupusa sa suvim šljivama). Zatvorite testo oko punjenja i oblikujte knedlu.
  7. Knedle stavite u ključalu posoljenu vodu i kuvajte dok ne isplivaju na površinu. Zatim ih kuvajte još 5-7 minuta.
  8. Poslužite knedle sa pripremljenim posnim sosom. Po želji, možete ih posuti svežim seckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -