- Advertisement -
Sastojci za posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama:
Za knedle:
- 2 šolje krompira,
- 2 šolje posnog brašna,
- 1/2 šolje griza,
- prstohvat soli,
- 2 kašike maslinovog ulja.
Za punjenje:
- 1 šolja kiselog kupusa,
- 1 šolja posnih suvih šljiva.
Za posni sos:
- 1 glavica crnog luka,
- 2 šargarepe,
- 1 lovorov list,
- so i biber po ukusu,
- 2 kašike paradajz pirea,
- 1/2 šolje posnog kiselog mleka ili jogurta,
- 2 kašike posnog margarina ili maslinovog ulja.
Posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama se pripremaju na sledeći način:
- U velikoj posudi, kombinujte kuvani i gnječeni krompir sa posnim brašnom, grizom, solju i maslinovim uljem. Mesite dok ne dobijete glatko testo.
- Podelite testo na manje delove i oblikujte male lopte.
- Pomešajte seckani kiseli kupus sa seckanim suvim šljivama.
- Na srednje jakoj vatri, propržite crni luk i šargarepe u posnom margarinu ili maslinovom ulju dok ne omekšaju.
- Dodajte lovorov list, so, biber, paradajz pire i posno kiselo mleko. Kuvajte nekoliko minuta dok se sve dobro sjedini.
- U svaku lopticu testa napravite udubljenje i stavite malo punjenja (kiselog kupusa sa suvim šljivama). Zatvorite testo oko punjenja i oblikujte knedlu.
- Knedle stavite u ključalu posoljenu vodu i kuvajte dok ne isplivaju na površinu. Zatim ih kuvajte još 5-7 minuta.
- Poslužite knedle sa pripremljenim posnim sosom. Po želji, možete ih posuti svežim seckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -