- Advertisement -
Sastojci za posne pohovane krompiriće:
- 4 veća krompira,
- 1 šolja brašna,
- 1 šolja posnog mleka (sojinog, bademovog ili drugog biljnog mleka),
- 1 šolja prezli,
- 1 kašičica crvene paprike u prahu,
- so i biber po ukusu,
- ulje za prženje.
Posni pohovani krompirići se pripremaju na sledeći način:
- Operite krompire i oljuštite ih. Isecite ih na tanke štapiće kako biste dobili krompiriće.
- Umutite brašno sa posnim mlekom u glatku masu. Dodajte crvenu papriku u prahu, so i biber po ukusu. Smesa treba da bude gustine kao kada pravite palačinke.
- Stavite prezle u drugu posudu.
- Ugrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri.
- Svaki krompirić umočite u smesu od brašna i mleka, zatim obložite prezlima. Ponovite postupak za sve krompiriće.
- Pažljivo stavljajte pohovane krompiriće u vrelo ulje. Pržite ih sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
- Kad su krompirići gotovi, izvadite ih iz tiganja i stavite na papirni ubrus kako bi upio višak ulja.
- Poslužite posne pohovane krompiriće uz omiljeni posni sos ili namaz.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pohovani krompirići
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -