Posni pohovani krompirići

486
- Advertisement -

Posni pohovani krompirići

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pohovane krompiriće:

  • 4 veća krompira,
  • 1 šolja brašna,
  • 1 šolja posnog mleka (sojinog, bademovog ili drugog biljnog mleka),
  • 1 šolja prezli,
  • 1 kašičica crvene paprike u prahu,
  • so i biber po ukusu,
  • ulje za prženje.

Posni pohovani krompirići se pripremaju na sledeći način:

  1. Operite krompire i oljuštite ih. Isecite ih na tanke štapiće kako biste dobili krompiriće.
  2. Umutite brašno sa posnim mlekom u glatku masu. Dodajte crvenu papriku u prahu, so i biber po ukusu. Smesa treba da bude gustine kao kada pravite palačinke.
  3. Stavite prezle u drugu posudu.
  4. Ugrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri.
  5. Svaki krompirić umočite u smesu od brašna i mleka, zatim obložite prezlima. Ponovite postupak za sve krompiriće.
  6. Pažljivo stavljajte pohovane krompiriće u vrelo ulje. Pržite ih sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
  7. Kad su krompirići gotovi, izvadite ih iz tiganja i stavite na papirni ubrus kako bi upio višak ulja.
  8. Poslužite posne pohovane krompiriće uz omiljeni posni sos ili namaz.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pohovani krompirići
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -