Posno varivo od špargli

215
- Advertisement -

Posno varivo od špargli

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno varivo od špargli:

  • 500g špargli (asparagusa),
  • 1 crni luk,
  • 2 krompira,
  • 2 šargarepe,
  • 2 paradajza,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šolja pasulja (crni ili beli),
  • 1 l povrćnog bujona,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za posipanje (opciono).

Posno varivo od špargli se priprema na sledeći način:

  1. Na srednje jakoj vatri, u većoj šerpi, propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast.
  2. Dodajte beli luk, krompire i šargarepe, pa dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  3. Dodajte iseckane špargle i paradajz. Nastavite dinstanje još nekoliko minuta.
  4. Sipajte povrćni bujon u šerpu. Dodajte kuvani pasulj. Pustite da varivo provri, zatim smanjite vatru.
  5. Pokrijte šerpu i kuvajte varivo dok svi sastojci ne budu skuvani i ukusno mekani, obično oko 20-25 minuta.
  6. Proverite ukus i dodajte so i biber po potrebi.
  7. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom ako želite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno varivo od špargli
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -