4 kriške integralnog hleba (ili posnog hleba po izboru),
1 avokado,
1 paradajz,
1 krastavac,
1/2 crvene paprike,
listovi svežeg spanaća ili zelene salate,
so i biber po ukusu,
sveži peršun ili klice za dekoraciju (opciono).
Posni sendvič sa avokadom i povrćem se priprema na sledeći način:
Oljuštite avokado, uklonite košticu i izgnječite viljuškom u činiju. Dodajte so i biber po ukusu i promešajte.
Tanko naseckajte paradajz, krastavac i crvenu papriku.
Na jednoj krišci hleba ravnomerno rasporedite izgnječeni avokado. Dodajte listove spanaća ili zelene salate. Na drugoj krišci hleba rasporedite tanko iseckano povrće.
Spojite dve kriške hleba sa avokadom i povrćem tako da slojevi budu jedan iznad drugog. Možete dodati još malo soli i bibera po ukusu.
Seckajte sendvič na pola ili na željenu veličinu.
Po želji, pospite svežim peršunom ili klicama za dodatnu svežinu.
Poslužite odmah i uživajte u osvežavajućem posnom sendviču!
Sastojci za posni ratatuj sa pečurkama:
1 tikvica,
1 patlidžan,
1 crvena paprika,
1 žuta paprika,
1 luk,
2 čena belog luka,
200g svežih pečuraka,
2 paradajza,
2 kašike maslinovog ulja,
1 kašičica origana,
1 kašičica majčine dušice,
so i biber po ukusu,
sveži peršun za posipanje (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više