4 kriške integralnog hleba (ili posnog hleba po izboru),
1 avokado,
1 paradajz,
1 krastavac,
1/2 crvene paprike,
listovi svežeg spanaća ili zelene salate,
so i biber po ukusu,
sveži peršun ili klice za dekoraciju (opciono).
Posni sendvič sa avokadom i povrćem se priprema na sledeći način:
Oljuštite avokado, uklonite košticu i izgnječite viljuškom u činiju. Dodajte so i biber po ukusu i promešajte.
Tanko naseckajte paradajz, krastavac i crvenu papriku.
Na jednoj krišci hleba ravnomerno rasporedite izgnječeni avokado. Dodajte listove spanaća ili zelene salate. Na drugoj krišci hleba rasporedite tanko iseckano povrće.
Spojite dve kriške hleba sa avokadom i povrćem tako da slojevi budu jedan iznad drugog. Možete dodati još malo soli i bibera po ukusu.
Seckajte sendvič na pola ili na željenu veličinu.
Po želji, pospite svežim peršunom ili klicama za dodatnu svežinu.
Poslužite odmah i uživajte u osvežavajućem posnom sendviču!
Sastojci za zapečene raviole:400g raviola sa spanaćem,2 tikvice,500ml paradajz sosa ili drugog sosa za testanine,1 šolja rendanog posnog kačkavalja,so i biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više