- Advertisement -
Sastojci za posno sočivo na vodi:
- 300 g sočiva,
- struk praziluka,
- glavica crnog luka,
- 1 veća šargarepa,
- vegeta,
- peršun,
- biber.
Posno sočivo na vodi se priprema na sledeći način:
- Sočivo operite, nalijte vrućom vodom i prokuvajte par minuta, pa ocedite.
- Nalijte drugu vodu, dodajte kašičicu vegete i vratite na vatru.
- Crni luk, šargarepu i praziluk (beli i zeleni deo) očistite i sitno iseckajte, pa dodajte sočivu.
- Kuvajte otklopljeno dok sočivo ne omekša i voda ne uvri bar na trećinu. Pazite da se sočivo ne prekuva i ne raspadne.
- Doterajte ukus začinima, ubacite sitno iseckan peršun, promešajte i skinite sa vatre.
- Služite vruće sa kriškama svežeg hleba.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posno sočivo na vodi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -