- Advertisement -
Sastojci za posne krokete od tikvica:
- 2 srednje tikvice (sitno rendane),
- 1 šolja brašna od leblebija,
- 2 kašike mlevenog lanenog semena + 6 kašika vode,
- 2 kašike iseckanog peršuna,
- 2 čena belog luka,
- so i biber po ukusu,
- susam,
- maslinovo ulje.
Posni kroketi od tikvica se pripremaju na sledeći način:
- U većoj posudi, pomešajte rendane tikvice, brašno od leblebija, mleveno laneno seme sa vodom (umesto jaja), iseckani peršun, beli luk, so i biber.
- Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine i formiraju kompaktnu smesu.
- Oblikujte smesu u male krokete.
- Uvaljajte svaki kroket u susam kako bi se obložio sa svih strana.
- Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju na srednjoj vatri.
- Pržite krokete u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana.
- Izvadite ih iz ulja i stavite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
- Poslužite tople, uz omiljeni umak po želji.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni kroketi od tikvica
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -