Posno povrće na pari

1052
- Advertisement -

Posno povrće na pari

Advertisements

Sastojci za posno povrće na pari:

  • 2 šargarepe,
  • 1 tikvica,
  • 1 šolja karfiola,
  • 1 šolja brokolija,
  • 1 crvena paprika,
  • 2 kašike limunovog soka,
  • sveži peršun za posipanje,
  • so i biber po ukusu.

Posno povrće na pari se priprema na sledeći način:

  1. U donji deo pariške posude sipajte vodu i stavite je da proključa.
  2. Na gornjem delu posude poređajte šargarepu, tikvicu, karfiol, brokoli i crvenu papriku.
  3. Poklopite i kuvajte na pari dok povrće ne omekša, oko 5-7 minuta.
  4. Sklonite povrće sa pare i prelijte ga limunovim sokom.
  5. Posolite i pobiberite po ukusu.
  6. Poslužite posno povrće na pari posuto seckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno povrće na pari
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -