- Advertisement -
Sastojci za posno povrće na pari:
- 2 šargarepe,
- 1 tikvica,
- 1 šolja karfiola,
- 1 šolja brokolija,
- 1 crvena paprika,
- 2 kašike limunovog soka,
- sveži peršun za posipanje,
- so i biber po ukusu.
Posno povrće na pari se priprema na sledeći način:
- U donji deo pariške posude sipajte vodu i stavite je da proključa.
- Na gornjem delu posude poređajte šargarepu, tikvicu, karfiol, brokoli i crvenu papriku.
- Poklopite i kuvajte na pari dok povrće ne omekša, oko 5-7 minuta.
- Sklonite povrće sa pare i prelijte ga limunovim sokom.
- Posolite i pobiberite po ukusu.
- Poslužite posno povrće na pari posuto seckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posno povrće na pari
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -