- Advertisement -
Sastojci za posni kuskus sa jagodama:
- 1 šolja kuskusa,
- 1 šolja vode,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašika limunovog soka,
- 2 kašike agave sirupa ili javorovog sirupa,
- 1 šolja svežih jagoda, isečenih na četvrtine,
- 1/4 šolje sveže nane, sitno iseckane,
- prstohvat soli.
Posni kuskus sa jagodama se priprema na sledeći način:
-
- U šerpi, zagrejte vodu do ključanja. Dodajte prstohvat soli i maslinovo ulje.
- Sklonite šerpu sa vatre i dodajte kuskus. Pokrijte i ostavite da stoji 5 minuta dok kuskus ne upije svu vodu.
- Nakon toga, promešajte kuskus viljuškom kako bi se zrna razdvojila.
- U ohlađeni kuskus dodajte limunov sok i agave sirup (ili javorov sirup). Dobro promešajte.
- Lagano umešajte isečene jagode i sitno iseckanu nanu u kuskus.
- Kuskus sa jagodama poslužite odmah ili ga ohladite u frižideru pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni kuskus sa jagodama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -