Posne grilovane pečurke

100
- Advertisement -

Posne grilovane pečurke

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne grilovane pečurke:

  • 500 g pečuraka (šampinjoni, portobello ili bilo koje druge vrste),
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1 kašika balzamiko sirćeta,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za ukrašavanje (opciono).

Posne grilovane pečurke se pripremaju na sledeći način:

  1. Očistite pečurke i, ako su veće, presecite ih na polovine ili četvrtine.
  2. U činiji pomešajte maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk, balzamiko sirće, so i biber.
  3. Dodajte pečurke u marinadu i dobro promešajte da se sve pečurke oblože.
  4. Zagrejte grill tavu ili roštilj na srednje visoku temperaturu.
  5. Grilujte pečurke dok ne postanu zlatno smeđe i mekane, oko 5-7 minuta sa svake strane.
  6. Prebacite grilovane pečurke na tanjir i pospite ih svežim peršunom ako želite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne grilovane pečurke
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -