Posni punjeni patlidžan sa povrćem

33
- Advertisement -

Posni punjeni patlidžan sa povrćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni punjeni patlidžan sa povrćem:

  • 2 velika patlidžana,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 zelena paprika,
  • 1 srednji crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šolja seckanog paradajza (svež ili konzerviran),
  • 200 g tofua,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica origana,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posni punjeni patlidžan sa povrćem se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C.
  2. Prepolovite patlidžane po dužini i izdubite ih, ostavljajući oko 1 cm mesa uz koru. Izdubljeno meso patlidžana iseckajte i ostavite sa strane.
  3. Stavite polovine patlidžana na pleh, premažite ih maslinovim uljem i pecite u rerni oko 15-20 minuta, dok ne omekšaju.
  4. U međuvremenu, na srednjoj vatri zagrejte preostalo maslinovo ulje u tiganju. Dodajte crni luk i beli luk, te pržite dok ne postanu mekani.
  5. Dodajte seckanu papriku i izdubljeno meso patlidžana, te pržite još 5-7 minuta dok povrće ne omekša.
  6. Dodajte seckani paradajz, izmrvljen tofu, origano, so i biber. Kuvajte još 5 minuta dok se svi sastojci lepo ne sjedine.
  7. Napunite polovine patlidžana smešom povrća i tofua.
  8. Vratite u rernu i pecite još 10-15 minuta.
  9. Pre služenja, pospite svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni punjeni patlidžan sa povrćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -