Posna musaka sa krompirom i sojom

482
- Advertisement -

Posna musaka sa krompirom i sojom

Advertisements

Sastojci za posnu musaku sa krompirom i sojom:

  • 500 g krompira, oljuštenog i isečenog na tanke kriške,
  • 1 šolja sojinih granula,
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 2 šargarepe, narendane,
  • 1 crvena paprika, isečena na kockice,
  • 400 g paradajz pelata,
  • 1 kašičica origana,
  • 1 kašičica mlevene paprike,
  • so i biber po ukusu,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 šolja biljnog mleka (po želji).

Posna musaka sa krompirom i sojom se priprema na sledeći način:

  1. Krompir oljuštite i isecite na tanke kriške, pa ga stavite u posudu sa slanom vodom da se kuva dok ne postane polumekan, oko 10 minuta. Procedite i ostavite sa strane.
  2. Sojine granule prelijte vrelom vodom i ostavite da odstoje 10 minuta, zatim ih dobro procedite.
  3. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte iseckani crni luk i beli luk. Pržite dok ne postanu zlatni.
  4. Dodajte šargarepu, papriku i sojine granule, pa pržite dok povrće ne omekša, oko 5-7 minuta.
  5. Dodajte paradajz pelate, origano, mlevenu papriku, so i biber, pa kuvajte na srednjoj vatri dok se sos ne zgusne, oko 15 minuta.
  6. U nauljenu tepsiju poređajte sloj krompira, zatim sloj sojinog nadeva. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem krompira.
  7. Prelijte biljnim mlekom, pokrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim skinite foliju i pecite još 10-15 minuta dok krompir ne postane zlatno smeđi.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka sa krompirom i sojom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -