250 g paste (penne, fusili ili bilo koja druga po izboru),
300 g brokolija, podeljenog na cvetove,
3 čena belog luka, sitno iseckana,
200 ml biljne pavlake za kuvanje (sojinog ili od zobi),
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašike hlebnih mrvica,
1 kašika prehrambenog kvasca (po želji),
so i biber po ukusu.
Posna zapečena pasta sa brokolijem se priprema na sledeći način:
U velikom loncu sa slanom vodom skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. Kada je skoro kuvana (al dente), dodajte cvetove brokolija u lonac i kuvajte ih zajedno poslednja 3-4 minuta. Ocedite i ostavite sa strane.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite 1-2 minuta dok ne postane zlatno-smeđi i mirisan, pazeći da ne zagori.
Sipajte biljno vrhnje u tiganj sa belim lukom, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
Uključite rernu na 200°C. U veliku posudu za pečenje sipajte skuvanu pastu i brokoli, a zatim prelijte sosom od belog luka i vrhnja. Dobro promešajte kako bi se sve sjedinilo.
Pospite hlebne mrvice i prehrambeni kvasac (ako koristite) po vrhu, kako biste dobili hrskavu koricu tokom pečenja.
Pecite u rerni 15 minuta dok pasta ne postane zlatno-zapečena na vrhu.
Poslužite zapečenu pastu toplo, kao glavno jelo, uz salatu po želji.
Sastojci za punjenog šarana:
4 očišćena šarana srednje veličine,
200 g pirinča,
2 manje glavice luka,
veći koren celera sa listovima,
100 ml belog vina,
4 "čeri" paradajza za dekoraciju,
ulje,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više