Posna zapečena pasta sa brokolijem

223
- Advertisement -

Posna zapečena pasta sa brokolijem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu zapečenu pastu sa brokolijem:

  • 250 g paste (penne, fusili ili bilo koja druga po izboru),
  • 300 g brokolija, podeljenog na cvetove,
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 200 ml biljne pavlake za kuvanje (sojinog ili od zobi),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 2 kašike hlebnih mrvica,
  • 1 kašika prehrambenog kvasca (po želji),
  • so i biber po ukusu.

Posna zapečena pasta sa brokolijem se priprema na sledeći način:

  1. U velikom loncu sa slanom vodom skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. Kada je skoro kuvana (al dente), dodajte cvetove brokolija u lonac i kuvajte ih zajedno poslednja 3-4 minuta. Ocedite i ostavite sa strane.
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite 1-2 minuta dok ne postane zlatno-smeđi i mirisan, pazeći da ne zagori.
  3. Sipajte biljno vrhnje u tiganj sa belim lukom, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
  4. Uključite rernu na 200°C. U veliku posudu za pečenje sipajte skuvanu pastu i brokoli, a zatim prelijte sosom od belog luka i vrhnja. Dobro promešajte kako bi se sve sjedinilo.
  5. Pospite hlebne mrvice i prehrambeni kvasac (ako koristite) po vrhu, kako biste dobili hrskavu koricu tokom pečenja.
  6. Pecite u rerni 15 minuta dok pasta ne postane zlatno-zapečena na vrhu.
  7. Poslužite zapečenu pastu toplo, kao glavno jelo, uz salatu po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna zapečena pasta sa brokolijem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -