- Advertisement -
Sastojci za posnu zapečenu pastu sa brokolijem:
- 250 g paste (penne, fusili ili bilo koja druga po izboru),
- 300 g brokolija, podeljenog na cvetove,
- 3 čena belog luka, sitno iseckana,
- 200 ml biljne pavlake za kuvanje (sojinog ili od zobi),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 kašike hlebnih mrvica,
- 1 kašika prehrambenog kvasca (po želji),
- so i biber po ukusu.
Posna zapečena pasta sa brokolijem se priprema na sledeći način:
- U velikom loncu sa slanom vodom skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. Kada je skoro kuvana (al dente), dodajte cvetove brokolija u lonac i kuvajte ih zajedno poslednja 3-4 minuta. Ocedite i ostavite sa strane.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite 1-2 minuta dok ne postane zlatno-smeđi i mirisan, pazeći da ne zagori.
- Sipajte biljno vrhnje u tiganj sa belim lukom, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
- Uključite rernu na 200°C. U veliku posudu za pečenje sipajte skuvanu pastu i brokoli, a zatim prelijte sosom od belog luka i vrhnja. Dobro promešajte kako bi se sve sjedinilo.
- Pospite hlebne mrvice i prehrambeni kvasac (ako koristite) po vrhu, kako biste dobili hrskavu koricu tokom pečenja.
- Pecite u rerni 15 minuta dok pasta ne postane zlatno-zapečena na vrhu.
- Poslužite zapečenu pastu toplo, kao glavno jelo, uz salatu po želji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 3 Review(s)
Posna zapečena pasta sa brokolijem
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -