Posna grilovana bukovača

41
- Advertisement -

Posna grilovana bukovača

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu grilovanu bukovaču:

  • 300 g bukovača,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • sok od pola limuna,
  • 1 kašika soja sosa,
  • 1 kašičica dimljene paprike,
  • svež timijan ili ruzmarin po ukusu,
  • so i biber po ukusu.

Posna grilovana bukovača se priprema na sledeći način:

  1. U posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, soja sos, dimljenu papriku, beli luk i začinsko bilje. Posolite i pobiberite po ukusu.
  2. Bukovače pažljivo operite i osušite, a zatim ih prelijte pripremljenom marinadom. Ostavite da stoje 5-10 minuta kako bi pečurke upile arome.
  3. Zagrejte gril tiganj ili običan tiganj na srednjoj temperaturi. Bukovače pecite 3-4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju i postanu blago hrskave.
  4. Grilovane bukovače servirajte tople, uz dodatak svežih začina ili kao prilog uz salatu. Takođe ih možete poslužiti kao lagano glavno jelo uz integralni hleb ili pirinač.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna grilovana bukovača
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -