- Advertisement -
Sastojci za posnu grilovanu bukovaču:
- 300 g bukovača,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- sok od pola limuna,
- 1 kašika soja sosa,
- 1 kašičica dimljene paprike,
- svež timijan ili ruzmarin po ukusu,
- so i biber po ukusu.
Posna grilovana bukovača se priprema na sledeći način:
- U posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, soja sos, dimljenu papriku, beli luk i začinsko bilje. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Bukovače pažljivo operite i osušite, a zatim ih prelijte pripremljenom marinadom. Ostavite da stoje 5-10 minuta kako bi pečurke upile arome.
- Zagrejte gril tiganj ili običan tiganj na srednjoj temperaturi. Bukovače pecite 3-4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju i postanu blago hrskave.
- Grilovane bukovače servirajte tople, uz dodatak svežih začina ili kao prilog uz salatu. Takođe ih možete poslužiti kao lagano glavno jelo uz integralni hleb ili pirinač.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna grilovana bukovača
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -