- Advertisement -
Sastojci za posne lazanje za povrćem:
Za sos od povrća:
- 1 crni luk,
- 2 šargarepe,
- 2 tikvice,
- 1 crvena paprika,
- 2 čena belog luka,
- 1 konzerva paradajz pelata (400g),
- 1 kašika paradajz paste,
- 1 kašičica suvog bosiljka,
- 1 kašičica suvog origana,
- so i biber po ukusu,
- maslinovo ulje za prženje.
Za bešamel sos:
- 2 šolje biljnog mleka,
- 2 kašike posnog biljnog margarina,
- 2 kašike brašna,
- so, biber i muskatni oraščić po ukusu.
Ostalo:
- posne lazanje (integralne ili od heljde),
- posni biljni sir (za posipanje),
- sveži peršun za posipanje.
Posne lazanje sa povrćem se pripremaju na sledeći način:
- U velikoj tiganji, zagrejte malo maslinovog ulja. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast.
- Dodajte rendane šargarepe, seckane tikvice, crvenu papriku i beli luk. Dinstajte povrće dok ne omekša.
- Dodajte paradajz pelat, paradajz pastu, bosiljak, origano, so i biber. Kuvajte na srednje jakoj vatri oko 15-20 minuta.
- U posebnoj šerpi, otopite biljni margarin. Dodajte brašno i mešajte da se napravi zaprška.
- Postepeno dodajte biljno mleko, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Dodajte so, biber i muskatni oraščić po ukusu.
- U vatrostalnu posudu, stavite tanak sloj sosa od povrća. Preko toga stavite sloj posnih lazanja.
- Preko lazanja stavite deo bešamel sosa. Ponavljajte ove slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa bešamel sosom.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, dok lazanje ne postane zlatno smeđa.
- Poslužite posne lazanje toplo, posipane posnim biljnim sirom i svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne lazanje sa povrćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -