Posne lazanje sa povrćem

758
- Advertisement -

Posne lazanje sa povrćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne lazanje za povrćem:

Za sos od povrća:

  • 1 crni luk,
  • 2 šargarepe,
  • 2 tikvice,
  • 1 crvena paprika,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 konzerva paradajz pelata (400g),
  • 1 kašika paradajz paste,
  • 1 kašičica suvog bosiljka,
  • 1 kašičica suvog origana,
  • so i biber po ukusu,
  • maslinovo ulje za prženje.

Za bešamel sos:

  • 2 šolje biljnog mleka,
  • 2 kašike posnog biljnog margarina,
  • 2 kašike brašna,
  • so, biber i muskatni oraščić po ukusu.

Ostalo:

  • posne lazanje (integralne ili od heljde),
  • posni biljni sir (za posipanje),
  • sveži peršun za posipanje.

Posne lazanje sa povrćem se pripremaju na sledeći način:

  1. U velikoj tiganji, zagrejte malo maslinovog ulja. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast.
  2. Dodajte rendane šargarepe, seckane tikvice, crvenu papriku i beli luk. Dinstajte povrće dok ne omekša.
  3. Dodajte paradajz pelat, paradajz pastu, bosiljak, origano, so i biber. Kuvajte na srednje jakoj vatri oko 15-20 minuta.
  4. U posebnoj šerpi, otopite biljni margarin. Dodajte brašno i mešajte da se napravi zaprška.
  5. Postepeno dodajte biljno mleko, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Dodajte so, biber i muskatni oraščić po ukusu.
  6. U vatrostalnu posudu, stavite tanak sloj sosa od povrća. Preko toga stavite sloj posnih lazanja.
  7. Preko lazanja stavite deo bešamel sosa. Ponavljajte ove slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa bešamel sosom.
  8. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, dok lazanje ne postane zlatno smeđa.
  9. Poslužite posne lazanje toplo, posipane posnim biljnim sirom i svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne lazanje sa povrćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -