Posne pečene šljive sa medom i orasima

129
- Advertisement -

Posne pečene šljive sa medom i orasima

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pečene šljive sa medom i orasima:

  • 500 g svežih šljiva, prepolovljenih i očišćenih od koštica,
  • 3 kašike meda (ili agavinog sirupa za posnu verziju),
  • 50 g oraha, sitno iseckanih,
  • 1 kašičica cimeta,
  • 1 kašika maslinovog ulja.

Posne pečene šljive sa medom i orasima se pripremaju na sledeći način:

  1. Prepolovite šljive i izvadite koštice. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.
  2. U posudi pomešajte med, cimet i maslinovo ulje. Prelijte smesu preko šljiva.
  3. Posipajte šljive seckanim orasima i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu mekane i blago karamelizovane.
  4. Poslužite toplo, kao desert ili uz posnu tortu, uz dodatak biljnog jogurta ili sladoleda.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pečene šljive sa medom i orasima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -