- Advertisement -
Sastojci za posnu gibanicu sa bundevom:
- 500 g tankih kora za pitu,
- 500 g narendane bundeve,
- 100 g oraha, sitno iseckanih,
- 100 g šećera,
- 1 kašičica cimeta,
- 200 ml mineralne vode,
- 100 ml ulja,
- 1 kašika praška za pecivo.
Posna gibanica sa bundevom se priprema na sledeći način:
- Bundevu oljuštite i narendajte na krupno rende. Pomešajte je sa šećerom, orasima i cimetom.
- U posebnoj posudi pomešajte mineralnu vodu, ulje i prašak za pecivo.
- Na radnu površinu stavite jednu koru, premažite mešavinom vode i ulja, a zatim stavite drugu koru preko. Na jedan kraj stavite malo smese sa bundevom i urolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i nadev.
- Gibanice slažite u nauljen pleh. Kada su sve kore složene, premažite ih preostalom mešavinom vode i ulja.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta, dok ne postane zlatno smeđa.
- Ohladite pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna gibanica sa bundevom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -