Posna gibanica sa bundevom

48
- Advertisement -

Posna gibanica sa bundevom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu gibanicu sa bundevom:

  • 500 g tankih kora za pitu,
  • 500 g narendane bundeve,
  • 100 g oraha, sitno iseckanih,
  • 100 g šećera,
  • 1 kašičica cimeta,
  • 200 ml mineralne vode,
  • 100 ml ulja,
  • 1 kašika praška za pecivo.

Posna gibanica sa bundevom se priprema na sledeći način:

  1. Bundevu oljuštite i narendajte na krupno rende. Pomešajte je sa šećerom, orasima i cimetom.
  2. U posebnoj posudi pomešajte mineralnu vodu, ulje i prašak za pecivo.
  3. Na radnu površinu stavite jednu koru, premažite mešavinom vode i ulja, a zatim stavite drugu koru preko. Na jedan kraj stavite malo smese sa bundevom i urolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i nadev.
  4. Gibanice slažite u nauljen pleh. Kada su sve kore složene, premažite ih preostalom mešavinom vode i ulja.
  5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta, dok ne postane zlatno smeđa.
  6. Ohladite pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna gibanica sa bundevom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -