Posna salata sa paprikom
Sastojci za posnu salatu sa paprikom: po jedna velika crvena i žuta paprika, 150 g crnog pasulja iz konzerve, glavica crvenog luka, sok od...
Posna nepečena kesten torta
Sastojci za posnu nepečenu kesten tortu:
1 kg kestena,
180 g posnog margarina,
150 g badema,
50 g posne čokolade,
180 g šećera,
malo vode,
kakao prah,
listovi crne (posne ) čokolade za dekoraciju.kolade za dekoraciju
Posna musaka od povrća
Sastojci za posnu musaku od povrća:
500 g krompira,
veći patlidžan,
2 manje tikvice,
3 paradajza,
maslinovo ulje,
suvi biljni začin,
so,
ruzmarin.
Losos sa belim lukom i paradajzom
Sastojci za lososa sa belim lukom i paradajzom:
4 lososa od po 170 grama,
4 paradajza srednje veličine prepolovljena,
2 kašike maslinovog ulja,
biber,
pola kašičice aleve paprike,
8 grančica majčine dušice,
4 čena belog luka iseckanog.
Hrskava poslastica sa medom i šljivama
Sastojci za hrskavu poslasticu sa medom i šljivama:
500 g šljiva,
300 g meda,
25 g margarina,
15 kašika kukuruznih pahuljica,
5 šolja brašna,
5 kašičica cimeta,
5 kašika šećera,
2 kašike listića badema.
Losos sa šljivama i krastavcem
Sastojci za losos sa šljivama i krastavcem:
4 fileta lososa,
4 šljive,
veliki krastavac,
2 glavice crvenog luka,
žuta ili narandžasta paprika,
2 kašike sitno iseckanog svežeg lista peršuna,
4 kašike maslinovog ulja,
2 kašike vinskog sirćeta,
morska so
biber po ukusu.
Posna keks torta
Sastojci za posnu keks tortu:
500 g četvrtastog posnog keksa,
3-4 veće jabuke,
limun - sok i kora,
1 kg banana,
750 g posnog margarina,
1 šolja (2 dl) šećera,
2-3 pudinga od vanile,
1-1,5 l vode,
3 kašike prah šećera,
200 g kristal šećera,
skuvana kafa,
šećer u prahu,
šećerne perle.
Tunjevina a la Italiana
Sastojci za tunjevinu a la Italiana:
konzerva komadića tunjevine,
250 ml posnog majoneza,
kašičica senfa,
0,5 kg belog krompira,
veza svežeg vlašca,
100 g crnih maslina,
50 g mlevenih oraha,
so,
biber.
Zapečeni paradajz
Sastojci za zapečeni paradajz:
6 do 10 zrelih paradajza,
6 čenova belog luka,
2 kašike suvog origana,
125 ml ekstra ceđenog maslinovog ulja,
nekoliko listova svežeg bosiljka,
morska so,
mleveni biber po ukusu.
Gaspačo od lubenice sa ukusom limete
Sastojci za gaspačo od lubenice:
4 kriške lubenice,
crvena paprika isečena na kockice,
šolja iseckanog paradajza,
šolja iseckanog krastavca,
šolja crvenog luka sitno naseckanog,
pola šolje korijandera,
pola šolje nane,
čili papričica,
2 čena belog luka,
sok od po jednog limuna i limete,
pola kašike kumina,
sveže mleveni crni biber,
morska so.