Posne kesten štanglice sa rumom
Sastojci za posne kesten štanglice sa rumom:
1 kg kestena,
250 g margarina,
200 g šećera,
2 čaše ruma,
300 g šećerne table,
4 kašike ulja.
Posna čorba od krompira
Sastojci za posnu čorbu od krompira:
500 g krompira,
2 šargarepe,
1 glavica crnog luka,
peršunov list,
2 sveže paprike,
2 paradajza ili 1 šolja paradajz pirea,
2 šoljice ulja,
vegeta,
biber,
so,
aleva paprika,
1 kašika brašna.
Punjeni šaran sa orasima
Za šaran punjen orasima potrebno je: šaran od 1,5 do 2 kg, šolja seckanih oraha, 2 glavice luka, ulje, mlevena paprika, so, biber
Posna salata sa pasuljem
Sastojci za posnu salatu sa pasuljem:
4 veća krompira,
400 g pasulja iz konzerve,
veća glavica luka,
ljuta papričica,
pola veze peršuna,
kašika ulja,
limun,
so,
biber.
Pikantni ajvar
Sastojci za pikantni ajvar:
5 kg crvene paprike,
2,5 kg patlidžana,
12 čenova belog luka,
2,5 kg mesnatog paradajza,
3 dl ulja,
2,5 dl vinskog sirćeta,
3 feferone,
40 g soli,
20 g suvih začina,
80 g šećera,
2 kašike peršuna.
Posna salata sa paprikom
Sastojci za posnu salatu sa paprikom: po jedna velika crvena i žuta paprika, 150 g crnog pasulja iz konzerve, glavica crvenog luka, sok od...
Posna nepečena kesten torta
Sastojci za posnu nepečenu kesten tortu:
1 kg kestena,
180 g posnog margarina,
150 g badema,
50 g posne čokolade,
180 g šećera,
malo vode,
kakao prah,
listovi crne (posne ) čokolade za dekoraciju.kolade za dekoraciju
Posna musaka od povrća
Sastojci za posnu musaku od povrća:
500 g krompira,
veći patlidžan,
2 manje tikvice,
3 paradajza,
maslinovo ulje,
suvi biljni začin,
so,
ruzmarin.
Losos sa belim lukom i paradajzom
Sastojci za lososa sa belim lukom i paradajzom:
4 lososa od po 170 grama,
4 paradajza srednje veličine prepolovljena,
2 kašike maslinovog ulja,
biber,
pola kašičice aleve paprike,
8 grančica majčine dušice,
4 čena belog luka iseckanog.
Hrskava poslastica sa medom i šljivama
Sastojci za hrskavu poslasticu sa medom i šljivama:
500 g šljiva,
300 g meda,
25 g margarina,
15 kašika kukuruznih pahuljica,
5 šolja brašna,
5 kašičica cimeta,
5 kašika šećera,
2 kašike listića badema.